Изразявайки мнението си за двамата най-известни мъже в България, днес открих нещо обезпокоително. Четирите български медии, които уважавам и май единствените читави онлайн медии, нямат търсачки. ОК – имат, но не работят. Което не ги прави читави.

Дневник те зарива с опции (което мирише на някаква open source технология изсипана на готово), но двигателя на сайта захапва едва на третия път. И след като на третия път ти върне, че няма резултат, трябва да се сетиш да цъкнеш опцията търсачката да търси в текста на статиите, която по условие е изключена. Хитро. Чудя на тези, които плащат за достъп до архива как търпят вестника да им продава услуги, които не работят.

Сега има ограничение на търсенето над 3 знака, а ако потърсите дълга и ценна дума като ‘археолози’, ще получите следния смислен отговор, в който сайта игнорира целия археологически бранш.

Търсене на [археолози] за дата [2004/10/7]
Грешка при създаване на Recordset: The query contained only ignored words.


Медиапул търси думата ‘археолози’ 100 секунди, след което се отказах. Сто секунди при 5 мегабита връзка. Отделно от това, не знам кога дизайнера на сайта ще махне анимираните електрони от логото (електрони са, нали?) и кино-лентата, която кара новините изписани върху нея да текат по-наивно от необходимото.

Радио БиБиСи можете да слушате в реално време и да четете секцията му с помощ (която липсва при другите медии), но там търсачката просто отсъства.

Коментари

Тук не може да се коментира.