La Capanina май затвори, затова най-добрият сладолед в София е в заведението Confetti, ул. Граф Игнатиев 4.

Италиански е (каквото и да значи това в София) и се прави с мляко, а не със сметана, което значи една идея по-малко калории.

Вътре хората са или леко гламурни или от тези, които си говорят само за маниащини, затова ако не ви се седи можете да си го вземете и от улицата.

Коментари

 1. vladie #
  2 август 2010 @ 8:53

  еленко, пробвай и този в сердика център. мисля, че повече ще ти хареса :)

 2. гризина димитрова #
  2 август 2010 @ 9:17

  Описанието на публиката в заведението определено ми хареса!
  Всяка информация за добър сладолед е добра информация – заведението ще бъде посетено определено, трябва да видим обаче кога ще си заповядвам в БГ….

 3. 2 август 2010 @ 9:47

  Италиански е, защото се прави от италианец. Пък и традиционната италианска рецепта е винаги с мляко…

  А да, и не си взимай от шоколадовия с чили освен ако не си падаш по екстремните вкусове :-)

 4. леко учуден #
  2 август 2010 @ 10:06

  сердика център е моят избор – най – близкото до истинско хубаво джелато в софия.

  при такава публика – ще прескоча това ‘заведение’ – от такива хора ми се повръща, затова и престанах да ходя до ‘заведението’, което се намира между славянска и аксаков , за успи. клиентелата се състои от невротични , добре облечени жени, говорещи на висок глас и момъци кастрати.

 5. Охлювче #
  2 август 2010 @ 11:00

  Един (а)г`ент каза, че сладоледа бил „без аналог“.
  Аз мисля да пропусна дегустацията му. Имам известни наблюдения как се произвеждат сладоледите и за това не обичам такива.

 6. 2 август 2010 @ 11:43

  Мисля, че наистина сладоледът е най-близък до италианския в София (Gelato в Сердика също е много добър, но лошото е, че се намира в мол…). Особено ми хареса лимоновия, замразените йогурти и ягодовия. Кайсията обаче беше прекалено сладка и не много ароматна. В двора е приятно, но вече няколко пъти ходим с децата и се учудвам, че няма други деца… все пак това е сладоледаджийница преди всичко. Описанието на клиентелата е добро – явно затова няма много много деца ;-)

 7. j, #
  2 август 2010 @ 12:35

  в Confetti НЕ правят добър сладолед. най-лесният начин да го разбереш е да тестваш ментов сладолед. сладолед мента НИКОГА няма химически, силен вкус. има супер фин вкус на истинска мента (подправката).

  Най-близо (наистина най-близо) до спомените от Ла Капанина е Gelato в Сердика.

 8. Borislava #
  3 август 2010 @ 23:52

  Фиоре ди Кала – в това е истината:)

 9. 4 август 2010 @ 22:57

  маниащини през 2010? отивам да ям сладолед и да презареждам с маниащини, тогава. мислех, че са се свършили още през така далечната 2005-та.

 10. Косьо #
  7 август 2010 @ 13:55

  Скоро прочетох за това заведение в Капитал Light та го посетих и определено ми бе по-вкусно от Gelato в СЦ. Това, което обаче ми остана в съзнанието (от интервюто в горното списание) бяха думите на собственика му, че няма лош сладолед, а има само такъв, който ти харесва повече и такъв, който ти харесва по-малко. Което за мен си е самата истина. Така че всякакви субективни сравнения „този не става, онзи е не-знам-си-какъв“ и т.н. ми седят доста глупаво. Това не е анкета… като не ти харесва ОК, светът продължава да се върти.
  А що се касае до ментовия сладолед, който ми е най-любимият – не знам дали Марта знае, че няма такова нещо като изкуствен ментов аромат/овкусител, така че не може да има химически вкус. Разликата във вкусовете може да дойде от много неща, например ако е ползван ликьор, масло, ако ментовите листа са задушавани в млякото, или най-важното – кой точно вид мента е сложен, защото основните са 5-6. В Торино съм виждал в една сладоледажийница над 15 вида ментов сладолед, жалко, че бях само за 1 ден там и успях да опитам едва 2 вида.
  Следващият път ще се поинтересувам как правят ментата в Конфети :)
  Та не е лошо човек малко да помисли преди да дава разни такива категорични заключения кое става и кое не (при това без да се ползват фразички като „Според мен“ или „Аз мисля“)…

 11. Хипстерикус #
  8 август 2010 @ 10:26

  Да, да ве да, а в Капитал Light винаги са безпристрастни и един Мармот завива шоколада в станиол. Пък от въпросното заведение не си правят никакъв PR по различните комуникационнни канали и медии и въбще те са най-яките, жестоките и маниашките. Аре стига бе? Да не падам от Марс, че сте седнали да ми се обяснявате кое е по- по- и най- най-…

 12. Косьо #
  8 август 2010 @ 21:39

  Нещо четеш през редовете :) Кой изобщо говори за мнението на Капитал Light? А сигурно блогът на Еленко е един от поредните комуникационни канали на злите италианци (rofl)

 13. А сега де? #
  9 август 2010 @ 10:10

  Коце, къде видя да се споменава за зли жабари ? пък ти?! Сигурно човека има предвид, че на заведението е правено ревю в Капитал Light, а сега го споменава и човек работещ за Икономедиа в блога си като най-доброто място за сладолед. Ми как да не ти прозвучи като реклама?

 14. j. #
  9 август 2010 @ 20:42

  косьо, кога последно сам си правил сладолед?

  като направиш 1-2 пъти, може пак да си говорим за ментовия вкус ;;

 15. Косьо #
  10 август 2010 @ 0:15

  J. ако наистина те интересува, в неделя ;) С Филипс машина, която имаме сигурно от 15 години и изкарала бая сладолед… и всъщност причината изобщо да попадна тук беше именно един гугъл преди да почна да действам, защото търсех обезмаслено мляко на прах за сладолед, дето му забравих името и безуспешно се опитвах да науча. Един от поредните сърчове беше „мляко за сладолед софия“ и ми излезна и този пост в резултатите, та интересното заглавие ме накара да го прочета. Не съм имал особена идея, че Еленко работи в Икономедия, не следя блога, въпреки че го знам отдавна.
  Та поназнайвам това-онова за сладоледите, натрупал съм опит, особено за ментовите ;) Единственото нещо, което за някои хора може да придаде „химически“ вкус аз си го обяснявам ако евентуално е ползван ликьор или някакъв некачествен сироп… но дори дъвките и ония бг захаросани ментови бонбони са с 100% истински овкусители, от растението. В това може да си убедена. Само това се опитвам да кажа, не друго. Просто е много дразнещо някой да си налага мнението все едно ни учи…

 16. j. #
  11 август 2010 @ 11:04

  косьо, поздравления за ентусиазма, но защо разваляш сладоледа си с обезмаслено мляко на прах? ; такова нещо в природата не съществува.

  апропо, сигурна съм, че за всички тези сладоледи се ползват именно ликьори и сиропи със съмнително качество. а това Е химически вкус.

 17. Ицко #
  12 август 2010 @ 22:22

  Как е възможно изобщо да сравнявате сладолед който се произвежда в някакъв цех, един бог знае къде, и се продава в пластмасови канти със сладолед, който се приготвя на място и се продава веднага (демек е супер пресен.)
  Все едно да сравнявате мусаката в Тропс с тази, която майка ви е направила…
  Очевидно сте сериозни специалисти, а и е видно, че сте запознати в дълбочина със сладоледите продавани в Италия – е не сте ли забелязали, че там ако сладоледа се произвежда на място има огромни надписи с които го оповестяват, така е защото това е знак за по добро качество и за пресен продукт.
  Без да искам да си натрапвам мнението, ама сладоледа в Confetti е много, ама много добър!!! Същото се отнася за градината им, а що касае публиката – нека сме честни, къде пък в този селски град сте виждали само готини хора…

 18. pumbaaa #
  13 август 2010 @ 22:20

  Посетих заведението днес. За мое учудване клиентелата беше много приятна за този тип заведения (може би повечето са по чалготеките на морето), храната беше фантастична, сладоледа беше добър. Побъбрихме си и със собтвеника – много приятен човек. Определено ще отида пак.

 19. Косьо #
  15 август 2010 @ 20:21

  J, то и човешкият организъм не е приспособен след определена възраст да усвоява млякото, ама какво да се прави :) Сухото, особено обезмасленото такова, прави сладоледът много по-лек и фин, почти като джелато… което аз целях за моя мин. седмица и което машина ми или ръчното бъркане не могат да постигнат само с мляко.

 20. sylt #
  29 април 2011 @ 14:12

  Confetti са единственото място в София, където сладоледът се доближава до италианския.

 21. стеф #
  25 август 2011 @ 15:11

  Не е единственото, има още две места

 22. Ники #
  27 август 2013 @ 13:24

  А защо не вземете и да отскочите на Витошка 12 или в The Mall . Марката джелато е AFREDDO и се приготвя на място! Има и гореспоменатия ментов сладолед , като листата от мента се киснат в млякото поне едно денонощие за да поеме лекия финен вкус на мента. Незнам какви са ви впечатленията , ако сте похапвали от тази марка сладолед , но може да споделите.

 23. 10 април 2014 @ 19:02

  сладоледа беше добър но съм яла много по-добри сладоледи.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS