За човека без телевизор пак настават тъжните времена, когато всички край вас говорят за продължението на Шест кокошки и Кенди (доколкото чух), а вие се опитвате да скриете незнанието си.

Да, знам за vbox7, ама не е същото.

Почва Music Idol. Не разбрах защо нямаше Big Brother тази зима, но без него май е по-добре?

Така.

Music Idol май е единственото шоу, което е по-интересно в началото си, отколкото в края. The Cult of the Amateur? Май да.

Ако бях на продуцентите, щях да го излъчвам отзад-напред. Първо започва с концерт на безспорния талант и отявлен лидер; след това, напрежението се покачва с финалните борби с други таланти; до края става наистина смешно и интерсно като се появяват недяланите диаманти…

Коментари

 1. dragi mi smehurko #
  29 февруари 2008 @ 20:27

  е не може без биг брадър, цялата ни нация ще се поболее ако остане без този си сеир.. аз не го вярвам лично, че току-така ще се размине работата.. :)
  що се отнася до music idol, съгласен съм с Еленко. само че аз бих премодифицирал предаването така, че този, който пее добре да бъде дисквалифициран и пращан при Слави и Дони ;)

 2. m66ibam #
  29 февруари 2008 @ 22:27

  „Кен Лий“ по-скоро (тулибуди будаучу дет’ се вика)

 3. galya #
  1 март 2008 @ 2:50

  мда, а ето тук може да се чуе (нали и аз от тез без телевизор..)
  http://vbox7.com/play:efef2720

 4. 1 март 2008 @ 0:01

  парчето е кен лий

 5. 1 март 2008 @ 12:03

  Знам, че ви е весело и че това, което ще кажа ще прозвучи пресилено и дидиктично за някои от вас. Все пак ще го кажа…

  Когато слушах това момиче, което си мислеше, че пее на английски ми стана по-скоро тъжно, отколкото весело. Преди 20 години ние също се опитвахме да пеем на някакъв подобен език. Защото нямаше кой да ни научи на английски, защото бяхме изолирани – дори в София. Сега всичко е толкова различно – но все още има младежи, които живеят изолирано от връстниците си, в България и по света. Младежи, които дори на могат да разбират колко са ни смешни и колко много можем да се забавляваме на техен гръб.

  Или това момче, чиито идол е Майкъл Джексън, убедено, че може да пее почти като него и да копира сценичното му поведение. Момче, което живее в голям град, но също е изолирано – затворено в себе си, без приятелска подкрепа, без разбиране от хората около него.

  Колко е лесно да им се подиграваме и да се чувстваме велики на фона на тяхната мизерия. Супер е, просто.

  Само аз ли виждам някакво много гадно двуличие в това една телевизия едновременно да защитава децата с увреждания и да се подиграва с хора, които имат своите проблеми – социална изолация, психически проблеми?!

  По-добре от мен май е написано тук:
  http://lifestyle.ibox.bg/news/id_347897432

  Не знам, на мен не ми е смешно. Гадно ми е.
  А вие се посмейте – проблемите не тези хора не ви засягат, нали?

 6. 1 март 2008 @ 12:34

  Наистина, това предаване е по-интересно в началото. После, скука.

 7. 1 март 2008 @ 14:44

  Евала, Юлий! Подкрепям мнението ти, но трябва да се съгласиш, че именно това е целта на БТВ. Да използва безмерната лакомия за пари на хората, за да ги излага публично. Трябва известна смелост за да рискуваш достойнството си за една не чак толкова голяма сума, но за някои явно това не е проблем.
  Разбира се, на повечето хора им е изключително забавно да се присмиват на някого, че не може да прави определено нещо, дори те самите да го правят още по-зле. Именно това прави предаването толкова интересно в началото. И Еленко е прав, че ако избираха най-неможещите да пеят, докато неостане най-неможещия, предаването щеше да бъде в пъти по-забавно за някои.

 8. sharkeyebg #
  1 март 2008 @ 14:45

  Смешно е то, но прав е Вълковски, че по-скоро е тъжно. Когато човек вижда толкова много млади българи на толкова ниско интелектуално равнище… никак даже не е смешно.

 9. 1 март 2008 @ 15:05

  yvulkovsky, това предаване няма за цел да се гаври с недостатъците на хората, напротив, Мюзик Айдъл е шоу за млади таланти. в началото са неизбежни подобни изцепки главно заради правилата на шоуто, а именно – всеки може да пробва късмета си, но най-добрите ще продължат.
  това че в един момент цяла България се забавлява на гърба на някой хора, не е нарочно. аз лично съм изумен от високото самочувствие на част от кандидатите и не разбирам защо въобще се пробват. те сами се излагат, никой не ги кара насила да участват.

 10. 1 март 2008 @ 16:20

  Мен ме дразни търтейстовото на тия които могат да пеят. Искат кариера на готово.

 11. Spiegel #
  1 март 2008 @ 18:39

  henry jenkins в convergence culture добре анализира защо Мюзик Айдълите са толкова популярни. Било по-интерактивно. Да има малко ентъртейнмънт за масите, че видиш ли, може да седнат да прочетат някоя книга? и тогава става опасно…

 12. Filip #
  1 март 2008 @ 19:15

  Стига бе, и аз мисля да се пробвам на Мюзик Идол 3. Само още се чудя какво да пея. Бахти, щом Кроасана може, аз ли да не мога?
  PS. Разбира се, че всичко е за шоуто. Жалко за онези от вас, които всичко взимат насериозно.

 13. illa #
  1 март 2008 @ 20:38

  Еленко, аз аз толкова тъпа, че не зацепвам – защо трябва да се опитвам да скривам незнанието си относно подобен род ТВ предавания?
  Не схващам, защо трябва да гледам тия неща било отпред назад, било наобратно?
  Не бе, не ми обяснявай. Ако трябва да се обяснява, заначи не трябва да се обяснява. Тъпичка съм си, както казах.

 14. galya #
  1 март 2008 @ 21:42

  Съгласна съм с казанато по-горе от Юри, по принцип. Не знам само по какво в предхождащите коментари личи „забавляването ни“. Бързам да кажа – това не е, за да се заяждам, напротив. Като гледах въпросното клипче, както и някои други „парчета“ във vbox7, на мен ми ставаше не тъжно, а страшно.
  Подобно на Биг Брадър, макар и в друг формат, с друг фокус и т.н. и това предаване 1)отразява и 2)формира масовата култура, в която щем-не щем всички газим. От тук идва за мен страшното. Както и смисъла да се „проследяват“ някак подобни предавания.
  И с риск това писане да стане длъжко.. За мен е много притеснително също отношението на журито.. Вярно – шоу да става, но от това шоу какви белези остават по „отхвърлените“ с гротескни коментари млади хора там, не ми се мисли.

 15. maniac #
  1 март 2008 @ 22:31

  Неслучайно шоуто по Нова ТВ – „Пей с мен“, започва по-късно. Сигурно ще е точно след кастингите.

  Ама те и НОВА ТВ са си парцали и без това…

 16. boko #
  1 март 2008 @ 23:14

  Много насериозно ги взимате нещата. Къде търсите някакви дълбоки неща, някакви многопластови обществени отношения и други глупости.

  Предаване като предаване – закупен формат, евтино за продукция, популярно, скъпи реклами, хиляди идиоти кандидати и милиони от другата страна. Нищо ново под слънцето.

  Голяма работа, че някаква овца с безумно самочувствие станала за резил.

 17. kkrasimira #
  2 март 2008 @ 10:23

  Само, за да помогна на защитниците на участниците със социални и психически проблеми да спрат да бъдат толкова критични към обществото, а първо да помислят за себе си. Да така е, форматът се подиграва с нечии недъзи, с нечие незнание, с нечия профания. Но след като ги защитавате само кажете дали някога сте приемали подобни хора в обкръжението си, дали някога сте направили нещо те да излязат от своята изолация… Сигурна съм, че 99% от пишещите тук не са направили нищо такова…. Включително и аз. Защото хората, които наблюдавам със съжаление просто нямат място в моя свят… Тъжно е, но е факт.

 18. uv #
  2 март 2008 @ 11:15

  ооооо стига депресия.. неща от преди двадесет години, нямало кой какво, алабала. днес, нам си кое. това е шоу. те са мършата, а ние – брадатите лешояди. казусът за толерантността се нарича Могилино, не Мюзик Айдъл.

  за мен истинският лидер е съквартирантът на Теодор Койчинов. човек с традиция, той отнесе малката награда миналия път (голямата ест. замина в Русе при кокошките). силно се надявам да не си заглади ръбовете до края на шоуто. заради него и подобните му си струва да не гледаме отзад-напред.

 19. uv #
  2 март 2008 @ 11:16

  (пловдив)

 20. 2 март 2008 @ 11:57

  Музик Айдъл СЪКС !

 21. goshe #
  2 март 2008 @ 14:33

  Music Idol Rules!

 22. 3 март 2008 @ 15:32

  Интернет е единствената медия, която може да направи изпълнителя на Шест кокошки – Йордан Арнаудов по-популярен от победителя в същото предаване.

 23. 3 март 2008 @ 22:58

  Мда.. определено кастинга си е най-интересното

 24. 4 март 2008 @ 2:37

  еленко, извинявай за офтопика, но искам да ти дам един съвет относно блога. Тия балони дето излизат когато мишката е върху ник или аватар, що не ги обърнеш? Да се показват в ляво, така много пречат, изнервят супер много.

 25. 5 март 2008 @ 13:05

  Не съм фен и никога не съм бил фен на риалити шоута.
  Мюзик Айдъл „началото“ е поцепващо смешно. Смешно е, забавно е, факт – Спрайт ти казва, ти обичаш да се подиграваш на чуждото нещастие…така е! Мюзик Айдъл след първоначалните идиоти се превръща в скучно предаване, защо? Защото не искаме да гледаме „перфектните“ хора, не искаме да ни се натяква нашата собствена некомпетентност и липса на дарби. Искаме да вярваме и да ни се показва, че има и „по-зле от нас“…Колкото по – маргинално е предаването, толкова по – висок рейтинг има. Относно хората с психични отклонения. Да смешни са, да забавни са и да има нещо жалко в този фарс. НО безспорно за тях е по – добре поне да им се даде този шанс за изява, това ГИ ПРАВИ ЩАСТЛИВИ.

  Мюзик Айдъл е нов тип риалити шоу, микс от маргиналността на Биг Брадър (хората са прости, завистливи и human точно колкото теб) и Survivor (хората имат перфектни тела, и/или притежават дарбата да оцеляват и да надделяват)…

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS