Този добавен (потребителски) елемент в дизайна на градския транспорт ми е правил впечатление още от малък.


Но този ароматизатор ме изненада. Не знам дали електронните ароматизатори с таймер са повеля на Столична община или просто прищявка на ватмана, но изглеждат странно и те карат да се замислиш.

Коментари

 1. kyky #
  13 март 2008 @ 9:12

  Не го разбирам това с ароматизатора. Най-много на някои хора да им се обостри алергията докато пътуват.

 2. MG #
  13 март 2008 @ 9:23

  Това с ароматизора е супер зле. В най-голямата тарапана се включва и на доста хора им прилошава. Поредната недосмислица. Тези душегубки могат да са с работещ климатик, когато нямат прозорци за отваряне. Дивотия след дивотия.

 3. 13 март 2008 @ 9:29

  Еххх, подобна снимка с ароматизатора бях пратил преди има няма 3 месеца на Еленко.

 4. 13 март 2008 @ 9:31

  Ароматизаторите са част от инициатива на градския транспорт за подобряване на условията за пътниците. Повечето от тях обаче вече не работят. А за смисъла от една такава „екстра“, когато пътуваш в разпадащ се трамвай – може доста да се поспори.

 5. 13 март 2008 @ 9:44

  Поне не се усеща миризмата на цигари идваща от ватмана/шофьора.

 6. 13 март 2008 @ 11:01

  Представям си някоя мацка, която се е напръскала с парфюма си за 150 лева как 10 минутен престой в автобуса – половин ден ще мирише на евтин ароматизатор ;-P

 7. Стенли #
  13 март 2008 @ 11:16

  Мацката с парфюм за 150 лева ще се вмирише на къде къде по-кофти неща от този ароматизатор, ако реши да ползва градски транспорт. Иначе съм твърдо за ползването на такъв поради редица причини:
  1. Трамвай номер 5 стига от Княжево до центъра за 25 минути в час пик. Постижение, което даже маршрутка не може да бие.
  2. По-евтино е от собствена кола, такси и маршрутка и със сигурност доста по-удобно от третото в пиков час. Да не говорим, че винаги до 3-та спирка можеш да седнеш и да минеш някое и друго ниво на каквото там си цъкаш на PSP-то.
  3. Неизчерпаем извор на вдъхновение. Ако не си със слушалки може да чуеш такива истории, на които всеки бакшиш би завидял.
  4. От евтините начини за превоз работи най до късно.
  5. Ако искаш да стигнеш до някъде с голяма група приятели while drinking това е начинът.

  Стига толкова, макар че сигурно има още много.

 8. 13 март 2008 @ 11:43

  ехааа, много фашон. и като се качиш в трамвая мирише, сякаш си влязъл в магазин на Адидас. примерно.
  иначе мацката с парфюм за 150 лева едва ли се е качвала в трамвай в близките няколко години. :^))

 9. 13 март 2008 @ 11:50

  Цената на градския транспорт отговаря на качеството, докато цената на такситата – не.

 10. dzigi #
  13 март 2008 @ 11:53

  На насран гъз- зелен бъз :)

 11. 13 март 2008 @ 12:02

  това не е ароматизатор, а убиец на миризми и от няколко месеца е задължителен. Има го във всички коли и мотриси на градския.

 12. 13 март 2008 @ 14:44

  Е то при тоя пъстър букет от миризми в градския транспорт, само ароматизатор липсва. Иначе трамваите и техният по-голям брат – метрото, са единственият вариант на градският транспорт, който има реални причини да бъде използван, въпреки наличието на личен автомобил

 13. 13 март 2008 @ 15:09

  В почти всички трамваи №9 има такива ароматизатори. Това също е снимано в трамвай №9.

 14. 13 март 2008 @ 15:59

  И защо да не ползвам градски транспорт ?
  По-евтино е от такси или кола (която освен всичко друго посмъртно не може да паркирате в центъра), времето на пътуване в пиковите часове е едно и също, единствената пречка е че понякога е пълен с народ. Трамваите например както бе споменато в редица участъци се движат извън платната за движение правейки ги изключително удобни в час пик. А дай боже да вземат да пунат метрото поне до Интерпред по някое време съвсем ще зарежа останалите превозни средства, и бакшиши само в крайни случай ще се ползват.
  Маршрутките например са ми кошмарни. Има 5-6 седалки, а за прав да стоя с моите 198 сантиметра ръст е просто немислимо.
  Бакшишите е безумен късмет да попаднеш на свестен. Винаги те карат в най-бавната лента за движение, че отгоре на всичко ти се и нервят как така видиш ли ги принуждаваш да карат в задръстване. Карат ти се че нямаш перманентно дребни пари в теб, псуват, пушат без да се интересуват теб това дали те дразни, изобщо крайно неприятен (за сметка на това скъп) начин на придвижване.

 15. srem #
  13 март 2008 @ 19:38

  Аз пък си карам колата, слушам си музика в задръстванията и не ме ебе за нищо, докато намирам пари за гориво не бих се качил в градски транспорт освен когато не съм пиян или дрогиран.

 16. 14 март 2008 @ 0:52

  градският транспорт в момента е на отвратително ниво и не само заради компанията, но и заради самите пътници. мнозина от тях не познават онова тайно, сакрално местенце, онзи храм на хигиената, а имено банята. други просто ги мързи, трети са пестеливи. пикльовците с „изкуството“ дето драска по таваните и късат седалките… (тва не е икуство, тва не са графити, тва си е вандализъм)
  иначе ако няма много гъч, ако шофьора не спира на 200 след спирката, ако няма селянчета надънили музиак на телефона си, ако няма смръдливи кочове, градския транспорт е най-удобен. за тва и в нормалните страни е най-ползван

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS