Коментари

 1. Опонент #
  28 януари 2010 @ 0:43

  Не съди по собствения си страх за страхът на другите. Кой друг е казал, че тези обувки за плашещи, че смееш да им даваш такъв етикет и да формираш мнението на 50 % от малоумните ти читатели.

  Фактът, че обувките са там, доказва сам по себе си наличието на пазар, а че я намираш за акцент от блога си в такава светлина е наистина плашещо. Но оставям това на психолозите.

 2. 28 януари 2010 @ 1:16

  аз още си нося подобни, и не ги намирам за плашещи, чесно казано повече ме плашат маратонки за тичани, но това е защото не обичам спорта

 3. Ангел #
  28 януари 2010 @ 3:55

  90-те имаше метали с кубинки , сега няма така ли? Странно :) А инак маратонките за тичане наистина са по плашещи!

 4. Калин #
  28 януари 2010 @ 8:32

  Чудна реклама! Изчистена, ясна и да… обичам кубинки. Не ме плашат и не са само за метъли и тъмни сили.

 5. BullDog #
  28 януари 2010 @ 8:48

  Рекламата на маратонки е ОК, на кубинки – нъц!
  Стана като в онзи филм с Георги Русев:
  „Кучета и котки може, а прасета – не може.“

  P.S. И на мен по ми харесват кубинките от Варадеро …

 6. 28 януари 2010 @ 9:03

  за тебе плашещ – за други essential

 7. мария #
  28 януари 2010 @ 9:46

  кубнките са си част от военната екипировка – мисля, че е стряскащо да се носят ей така. и за какво? какво е посланието? – искам да имам гъбички, или – ще ти сритам задника? хах

 8. Друг опонент #
  28 януари 2010 @ 10:04

  Кубунките са си едни доста удобни обувки… А определено има и доста „по-плашещи“ модели :) Аз пък редовно виждам хора с кубинки, но явно и обкръжението ми е такова… А за пазара – да има го.. Даже в магазина на НюРок и цените са плашещи.

 9. Gavril Gavrilov #
  28 януари 2010 @ 10:15

  По-интересно ми е какъв е целевия купувач? Войнствено настроени джуджета ли? От 37ми номер :))) Максимум 46ти ?!? Midgets in army boots…

 10. Gavril Gavrilov #
  28 януари 2010 @ 10:17

  А и за да няма неяснота – и аз съм на мнение, че хора, които носят ежедневно кубинки, а не са в армията са леко „специални“ в главата.

 11. Ilina "Hellen" Konakchieva #
  28 януари 2010 @ 10:46

  Сигурна съм, че всички се смятате за интелигентни и широко скроени хора и съм малко учудена от недоумението, както и от няколкото квалификации,които прочетох. Без да се замислям, се сещам за поне три младежки субкултури, които носят кубинки, и две от тях нямат връзка с военщината. Кубинката отдавна не е чисто армейски атрибут и това е напълно достатъчно да обясни маркетинга им. Освен това, кубинката е много удобна обувка за планина и други подобни дейности, свързани с движение на открито – все пак обувките, оригинално предназначени за войници, се предполага да не са безкрайно неудобни, нали? Поради цената си, тя е изключително добра алтернатива на много скъпите планинарски обувки. Що се отнася до гъбичките, извинете, ама това е въпрос на адекватна хигиена, а не на това дали носиш кубинка, ботуш или маратонка.

 12. Милен #
  28 януари 2010 @ 10:51

  Това от къде е? Че искам да си купя. Сериозно. Изобщо не ме плашат. Напротив това са правилните обувки за заледените софийски улици през зимата, а не някакви измислени маратонки.

 13. русенско варено #
  28 януари 2010 @ 11:26

  Тези обувки са подходящи за вършене на работа. Металното бомбе може да ти предпази пръстите от срязване. Пък и Нео-пънка е зарибяващ.
  Често казано тези не ме привличат, но има модели на Camper (http://www.camper.com/) със същото послание, които бих искал да имам!

 14. 28 януари 2010 @ 11:57

  Много учудващи постове видях тук, особено от хора, които сигурно имат претенция, че са много „ърбън“ или „ъндърграунд“, но не са обръщали внимание на това какви обувки носят някои от типично градските субкултури, а и как не правят разлика между армейски такива и чисто „модни“, каквито са тези на снимката.

  За коментара на дамата, която се е написала като Мария ще препоръчам да спре да е толкова тесногръда и да се въздържа от коментари, особено когато е очевидно, че не е запозната с материята по която издава присъди и диагнози. Нека носещите подобни кубинки коментират дали имат гъбички, дали са им наред главите и дали в това време е приятно да си обуеш кубинките. :)

 15. 28 януари 2010 @ 12:11

  И аз не проумявам твоята любов към Asics, нито пък съм носила кубинки и не ги харесвам, но и не се изумявам защо на някои хора им харесва. В крайна сметка, нека всеки носи онова, което му е удобно.
  П.П. Във Фейсбук има цяла група против Moncler. :D

 16. 28 януари 2010 @ 12:18

  Не намирам кубинките за плашещи… Има си различни вкусове. :)

 17. 28 януари 2010 @ 13:05

  @Милен
  В подлеза при НДК имаше едно магазинче за металски атрибути, там имаше кубинки от точно този тип.
  Доста се чудех дали да си взема, но са тежки, а кожата е прекалено дебела и груба… подозирам, че ще се нацепи още първия месец.
  Не ми дреме каква марка са, просто качеството не беше достатъчно добро за парите, които им искат.

  Иначе аз си нося „фалшиви“ кубинки (мека кожа, цип отстрани, лека подметка) – наистина са много удобни обувки за пешеходец в София, а и за колоездач стават :)
  Вярно, придават ми малко страховит вид, но пък не си спомням с такава визия да съм имала проблеми в безлюдните подлези и тъмните улички :))

 18. 28 януари 2010 @ 13:14

  От отдавна не съм виждал така разгорещена дискусия за обувки. :D

 19. Krafterk #
  28 януари 2010 @ 13:35

  Супер! Нормално е рекламата да бъде акцент на магазина, тъй като такива кубинки обикновено не се намират за под 120 лева :) И тъй като това, ако не бъркам е Метъл Хевън, до френската гимназия, съвсем естествено е да имат такава реклама на вратата (:

 20. Миро #
  28 януари 2010 @ 13:39

  Аз пък се учудвам, че човек, който има поне 2 от следните Twitter, Facebook, Google Reader, LinkedIn, YouTube, Last.fm, Flickr и т.н. се учудва, че кубинките си имат пазар. Може да си инсталираш поне 2 от тези: улица, булевард, магазин, приятели, заведения, 2010.

 21. Dr. Martens #
  28 януари 2010 @ 15:39

  Изумена съм от някои коментари! Не съм с външност на метъл или пънк, работя нормална работа и живея нормално, не съм „специална в главата“, но си нося кубинките редовно и с голям кеф. Нито веднъж не са ми вмирисали краката. Нося ги вече не помня коя поредна година, но нямат мърдане и не искам да се разделям с тях. Днес цопнах в локва, дълбока поне 5 см и си излязох със сухи крака. Дали ако бях с други обувки щеше да е така?! Краката са винаги защитени. Не е ли това главната функция на обувката? А и стоят доста добре на женски крачета.
  Качествени кубинки в България почти не се намират. Има някакви имитации, които се напукват на втората година. Тези на картинката май не са лоши като качество. Защо тогава да не са търсени? Със сигурност не са по-грозни от маратонките…
  МИЛЕН, това май е подлеза на НДК, като отиваш към спирката на 94 (не знам дали съм права, там преди години съм виждала да ги продават).

 22. русенско варено #
  28 януари 2010 @ 16:59

  За разбитите улици на София тези обувки са идеални!

 23. Gavril Gavrilov #
  28 януари 2010 @ 17:34

  Аз пък се учудвам на коментари тип „за софийски улици идеални“ и т.н. вие какво? Риете с крака в разбитите плочки ли?
  Аз имам стандартните бежови високи обувки тип „работни“, и не виждам чара на дваж по-високи, металобомбени, лъщящи квази-военни чепици. Субкултурите със кубинките са това, което визирах със специялното в главата. Не задължително да е лошо… просто… различно :)

  Минимум две от горните субкултурите, за които се сещам, не са ми по вкуса.

  Можеш да ходиш дълго, караш колело, и катериш в планината, но и трите са дейности, в които носенето на кубинки не би довело до по-добър резултат.

 24. Gavril Gavrilov #
  28 януари 2010 @ 17:36

  Preemptively да се прострелям сам за специЯлни…

 25. 28 януари 2010 @ 20:15

  И аз си ходя с подобни кубинки през зимата и си ги харесвам. Да ходиш с кецове е самоубийство на този лед.

 26. srem #
  28 януари 2010 @ 21:19

  А изобщо не съм изненадан, че се търсят и носят. Ама да кажеш, че наистина са нужни освен ако не бачкаш като хамалин, е голямо изхвърляне. Истината е, че повечето хора ги носят в ежедневието, за да се правят на интересни, хардкор и т.н. Не че имам против метъли, пънкове и скинари ама като видиш човек над 18 да се носи с мешки, кубинки е просто смешно и жалко. А за момичета в кубинки, много е грозно, защо не нахлузят и един широк гащеризон и яке на фирма „Титан“. Това гарантирано са удобни дрехи, идеални за София, хем имат и светлоотразители и не се късат лесно.

 27. Ilina "Hellen" Konakchieva #
  28 януари 2010 @ 22:42

  Ми виж, всичко е въпрос на усещане за контекст кога какво да сложиш. Кубинките наистина са крайно неподходящи за определени ситуации – поне толкова, колкото официалните обувки за други. Смешното и жалкото идва от неадекватната преценка за контекста, а не от факта на носене на нещо изобщо. На мен по-скоро ми е странно това толкова разпалено изразяване на презрение, което виждам тук.

 28. иво #
  28 януари 2010 @ 22:45

  не нося кубинки, застъпвам си педалите на мерседеса с тях.

 29. mikhail #
  28 януари 2010 @ 23:30

  с 14 дупки са по-добри. след седмица ще си ги получа на едно гише

 30. Tony #
  28 януари 2010 @ 23:34

  И аз не мога да разбера какво толкова плашещо има в едни обувки тип „Кубинка“ ?
  Бил съм войник и мога да кажа съвсем спокойно че това са едни от най-удобните обувки, а за митовете че се хващали гъбички на краката от тях ще кажа че това се предотвратява като се сменят редовно чорапите всеки ден или на няколко часа.
  За зимни условия са префектни обувки! За нормални градски условия през сезон различен от зимата не са от най-удачните варианти. Не е задължително да си психопат скинар или металист за да носиш кубинки!

 31. Пращай ми email #
  29 януари 2010 @ 5:56

  Еленку може би страдате от страхова невроза. Най-добре вървете на лекар, преди да е станало твърде късно и да почнете да се плашите и от хората. Тогава как ще ви четем „специалните бисери“

 32. Пращай ми email #
  29 януари 2010 @ 6:01

  Тип изказване на първолак. Кратко и ясно.

  /Сори за двойния коментар./

 33. ominaeshi #
  29 януари 2010 @ 12:55

  Ок, ок, всички разбрахме, че кубинките са много удобни обувки. Все пак кубинки и подобни са най-разпространените сред масовия строителен работник- пазят топло, стабилни са. Чудя се едно- каква работа работите, че си позволявате да носите кубинки- хамали, зидари, багеристи?

  Кубинките не притежават естетика. Когато някой ми каже „кубинка“ в главата ми изплува образ на камуфлажен комбат затъкнат в кубинки, черно бомбър яке, дълга мазна коса и сключени вежди. До тук с разговора за красота.

  Що се отнася до удобството- купете си Clarks или Bagatt. Красиви, удобни и здрави. И да- аз не съм прасе, за да стъпвам в 5 сантиметрови локви, да рия в калта и помията. И мисля, че никоя уважаваща себе си жена, не би следвало да го прави. За подобни екземпляри хората са измислили гумените ботуши.

  И за всички, които смятат че е нелепо да се носят кубинки:
  http://metalsucks.blogspot.com/

 34. Delamarsh #
  29 януари 2010 @ 14:09

  Кубинките притежават именно естетика. В доста случаи са и удобни, макар че на мен са ми тежки. Неразумно е да приемате, че вашият вкус е абсолютен. В случая сте се объркала, пък според мен. Просто не сте хванала посланието на някоя и друга субкултура. Имате право на невежество. Човек не може да резбере всичко.

 35. Dzen #
  29 януари 2010 @ 14:36

  „най-разпространените сред масовия строителен работник- пазят топло, стабилни са“

  И от кога строителните работници носят кубинки за по 100 и кусур лева ? Има голяма разлика между тези показани на снимката горе и тези за масова употреба сред българските кашици. Чудя се кога някой строител или хамал ще си позволи да си купи такива кубинки. Не запознати, не информирани, обаче бързат да коментират… смЕХ

 36. ominaeshi #
  29 януари 2010 @ 16:49

  О, да. Кубинките са камъните падат. Върха на естетиката.

 37. Petar Veselov #
  29 януари 2010 @ 19:56

  Ами кубинките са най-добрите бе баце … ;)

 38. пц #
  29 януари 2010 @ 20:35

  флеймфест лол. аз имам сини док мартенс и мога да ви кажа че са супер.

 39. 29 януари 2010 @ 21:21

  Качествените кубинки по принцип са доста скъпи и не ме учудва акцента, за 100 лв. си представям какъв ментак са.
  По принцип характерно за качествените кубинки е естествената кожа, стоманеното бомбе, здравата подметка, сигурното връзване, непропускливостта и здравите шевове. Акцентирайки върху цената (не много ниска, но твърде поносима) и бомбето (не се уточнява метала) и кожата, свикналият да го чифтосват купувач, логично ще си направиш извода, че не са върха на сладоледа.

  Военните кубинки нямат дупки в горната половина на обувката, а са с кукички (за по-бързо връзване и по-лесно събуване), нямат метално бомбе и са с по-меки подметки.

  По картинката, която виждам, тези кубинки са работни.

 40. Loli #
  29 януари 2010 @ 23:36

  Плашат ме остри обувки. Намаляха значително през последните 1-2 години, но още изтръпвам при сблъсък. Млад мъж, в съвсем приятно на вид облекло от естествени материи и хоп острите връхчета. АХХ! АГРХ!
  Не искам изобщо да навлизам в естетиката и комфорта на заостенките дамски разновидности с висок ток. Предпочитам да срещам кубинки.

 41. josh #
  30 януари 2010 @ 13:53

  @dzen
  строители които взимат повече от тебе има бол. или поне до преди кризата имаше. не си мисли че точно ти си много вчас и то винаги.

 42. Дали #
  30 януари 2010 @ 20:00

  Мен ме плаши често повтарящ се женски никнейм наскоро в коментарите. Може и да е отпреди…

 43. r #
  31 януари 2010 @ 2:17

  кубинките са тъп, полу-противен елемент в облеклото на странни хора индийд.
  постера изглежда като да го е творил 11-то-класник и е мега гаден.

 44. Йовков #
  1 февруари 2010 @ 17:13

  Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

 45. Метал #
  2 февруари 2010 @ 11:27

  Имах гадже и много ú се радвах като е само по кубинки.

 46. 2 февруари 2010 @ 13:26

  Мене тук ме плашат само на Еленко маратонките. И по-точно ме плаши това, че чета блога на някой, който си купува толкова грозни маратонки – възшарени и със 100 елемента преплетени в пиянски танц. Само негър или гимназист-баскетболаджия мога да си представя в такива маратонки.

 47. Пешо #
  2 февруари 2010 @ 15:56

  Не виждам какво плашещо има в едни кубинки. Здрава и удобна висока обувка, която ви държи караката на топло и сухо. В последните години през 3 от 4 сезона нося кубинки. Преди сменях по 3-4 чифта обувки на есен/зима. Опитах какви ли не марки, магазини и цени.. резултата беше един и същ. На трети месец обувката за нищо не става, а краката ми вечно мокри и премръзнали. Чифта кубинки, който сега нося не е мръднал вече втора година в дъжд, лед, сняг и кал. Плашещо или не, предпочитам да нося обувка, на която мога да разчитам.

 48. vihrena #
  2 февруари 2010 @ 17:49

  Докато не сложат някакъв грайфер на „дамските“ обувки, ще си ходя с кубинки – не е нужно човек да е „прасе“, за да се намокри, изцапа или подхлъзне в София. Не всеки има кола с личен шофьор да си разхожда велурени токчета. Моля опитайте да се качите на маршрутка от Дружба или Надежда за центъра и после да минете пеша произволни 2 улици в сегашните атмосферни условия! Ще се МОЛИТЕ за метални бомбета и 2 см грайфери. Здравето ми е по-важно от нечии изисквания за стил.
  Друго предимство: прибирайки се късно вечер в някой от споменатите или неспоменат квартал една млада дама рискува доста по тъмните междублокови пространства. Металното бомбе дава усещане за сигурност. Ритник в чатала с балетна пантофка може би също боли, но не се взема насериозно от разните отрепки.
  Последно, моите са красиви, черни с оранжеви пламъчета по тях. А пънкът и метълът са си хубави стилове музика, какво не ви харесват. Притежавам и леопардови ботушки, но няма жив свидетел да съм ги носила и не пускам постове как ме плашат.
  Live and let live!

 49. Аloha #
  3 февруари 2010 @ 9:30

  Хахаха, Еленко, как повечето те порязаха. Наистина доста тесногръдо изказване, не че съм се съмнявала.

 50. Vase #
  3 февруари 2010 @ 18:31

  В интерес на истината, разновидности на кубинки има колкото искаш и найстина за всеки вкус, а относно колко надеждни са спор няма. Това че има кифли и „кифляри“, (както казваше един управител на известно столично заведение) които тяхната си естетика ги води за носа си е изцяло в техен ущърб, но.. за всеки влак си има пътници.
  кеф ти кубинки, кеф ти пионерки, кеф ти маратонки, кеф ти островърхи леопардови ботушки..

 51. пц #
  3 февруари 2010 @ 21:33

  И в заключение:

  http://youhadbetterknow.com/knowledgezone/wp-content/uploads/2008/05/tcp.jpg

 52. maumyh #
  3 февруари 2010 @ 23:33

  @8,плашещите цени на НюРок си имат основа.имах ниски с висока подметка,които си издържаха 4 години всекидневно носене.
  @Вихрена,да не си с някой модел на гореспоменатите?:)

  @васе,вкус приятели няма:)

 53. 6 февруари 2010 @ 17:18

  тоа пост от горе до долу е epic WIN отсякаде! не мога да спра да го препрочитам. фо шо

 54. nadz #
  18 февруари 2010 @ 19:50

  а може ли всичките леко да влезете в час?! въпросът далеч не е в това кое е по-плашещо: кубинките или маратонките или ходенето бос или каквото и да било друго. Става дума за това, че не може да очаквате да имате какъвто и да било пазар с подобни маркетингови пособия – ридикюлъс плакат с „10 дупки“ и не знам си кво. Едно време като излязоха шапките с козирки за първи път на битака в Габрово трябваше да гледаш за шапки с 6 шева на козирката, иначе са фалшифи. По дяволите 2010 сме! всеки може да си носи каквото си поиска, обаче аз такива тъпотии не искам да ме облъчват. Честно казано и да имах идеята да си взема кубинки, е точно от този магазин нямаше! и това е!

 55. anonimen #
  4 февруари 2011 @ 12:10

  а бе кво се чудиш на металното бомбе,не мога да разбера??? предпазва от напукване в тая зона,създава въздушен слой който предпазва от измръзване,а и от гъбички,добри са за работни обувки,пазят от удар,който може да е доста неприятен

 56. Тереза #
  14 септември 2011 @ 16:43

  Живеем в „модерно“ общество и не би следвало според мен да има такива крайни мнения за нещата. Всеки си има различен вкус и предпочитания и трябва да си го следва. Аз харесвам кубинки и готик – ботуши по простата причина, че има разнообразие в моделите. Някои са по-нежни, други са по-груби, трети са по-кичозни. Общо взето не трябва некомпетентните да свързват нещата изцяло с военната тематика и тя да изплува на преден план при споменаване на думата „кубинка“. Ако разсъждавах елементарно като някои от горепосочените, щях да кажа, че и маратонките би трябвало да се носят от хора, които се занимават със спорт, а не е така…Защо тогава трябва да се категоризират нещата по този ограничен начин? Все пак е важно всеки да носи това, което му харесва. И да ви кажа честно понякога кубинки с къса пола, може да изглежда дори по секси, отколкото високим неудобни токове. Въпрос на гледна точка и възприятие;)

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS