Гледайки какво се случва с лонча на часовника, предвиждам до 5 години магазини като Техномаркет да се превърнат в шоуруми където виждаш продукта, поръчваш и той те чака вкъщи.

Нищо на склад в магазина, където мястото е скъпо. Важи дори и за магазини за козметика.

В магазина само консултанти и по 1 брой от продукт. В склада – всички останали.

Коментари

 1. Момчил #
  13 април 2015 @ 10:02

  В Америката на магазините без намаления им казват gallery shop, що ли?

 2. 14 април 2015 @ 14:22

  Две неща – изпуска се момента с impulse purchases – има огромна част хора които отиват без идея какво търсят и ако продавача е достатъчно убедителен си тръгват с нещо което е ОК, но е било наложено от политиката на магазина като продукт, който да се продава в даден момент.

  Друг момент е чувството за непременност много хора отиват в магазин за да вземат нещо сега, в този момент. Това за тях е водещ фактор и понякога надминава цена и качество.

  Тези два фактора ще помогнат за запазването на сегашната ситуация за по-дълъг период от 5 години. Примерно за цяло поколение (~20г).

  Сегашната ситуация е много подобна на предвиждането ти – част от хората отиват в големите магазини и сравняват или оглеждат продукти, не само електроника – дрехи и обувки също, и ги поръчват онлайн по-късно или дори в същия момент през телефона си. Това което би се променило в краткосрочен план, е да изчезнат малките независими магазинчета и да останат големите вериги, които могат да си позволят разхода за да хванат описаните по-горе от мен два типа клиенти.
  Те също ще имат онлайн присъствие, но ще могат да запазят сегашната си мрежа просто заради размера си.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS