(cc) Велислава Попова

Винаги сте си били главата какво е лукс? Уикипедия не дава отговори?

Diamonds & pearls?

Яхти? Частни джетове?

Не.

Ето, горе пише.

Щом е така, спукана им е работата на списания като Premium Lifestyle или Ego.

Коментари

 1. 17 май 2008 @ 20:20

  :) това вчера го видях и аз … ейййййй най-после в жилищен комплекс да се предоставя и ‘специално’ място за живеене бе ….

 2. 17 май 2008 @ 23:32

  това ми прилича на билборд на луксимоти.бъгъ. пълни нещастници са

 3. 18 май 2008 @ 2:33

  Разбирам ви защо се смеете- нелепо е това да е рекламата на една сграда. От друга страна разбирам и значението ан думата „лукс“ в случая.

  Ако някой от вас се е занимавал с проектиране ще знае, че всеки инвеститор иска максимум площ на минимум терен. Това налага използването на безмислени и определено грозни еркери и ниски етажи. Представете си УПИ на което може да построите 34 метрова сграда. Ако конструктивната височина на етажа на въпросната сграда е 320см, то десет етажна сграда би била с височина 32метра, но представете си, че строителят напляска конструктивна височина от 270см, тогава същата сграда става с височина 27метра и нашият човек спокойно може да си добави още 2 етажа, което ще му даде допълнителна квадратура и сградата от 10 ще стане 12 етажна.

  Все по-рядко се срещат жилища с високи тавани, а те са си голям плюс- красиви са, дават пространство и дори малките жилища не изглеждат схлупени и смушени.

 4. Стенли #
  18 май 2008 @ 1:12

  Само аз ли оставам с впечатлението, че така формулирано, специалното място за живеене няма нищо общо с високите тавани и големите апартаменти?

 5. 18 май 2008 @ 0:21

  А за другите, чисто физиологически нужди, има ли специално място или да ходим по високите тавани?

 6. orbiorbi #
  18 май 2008 @ 11:29

  Както и да го гледате и въртите високите тавани са си лукс.
  Малко гадно е когато няма асаньор и живееш на 4-я. Задължително ти трябва стълба за да обираш паяжините по ъглите или да окачиш новата икеа лампа. Сметката за парното ти скача.

  Забележка. Вики-статия за лукса има на:
  френски, италянски, сицилянски, лихтенщайнски и еврейски както и на немски и полски ……. ха ха ха ха ха

 7. 19 май 2008 @ 11:41

  Високи тавани и френски прозорци към парка FTW!

 8. Bobby #
  19 май 2008 @ 19:13

  Който се присмива на това не е живял в апартамент с високи тавани.
  Познах ли?

 9. ccnnkktt #
  20 май 2008 @ 17:20

  „Ако някой от вас се е занимавал с проектиране ще знае, че всеки инвеститор иска максимум площ на минимум терен. Това налага използването на безмислени и определено грозни еркери и ниски етажи.“

  така ли. ниакои от нас се е занимавал случаино. въпроса е че тук се залага на квадратура, а извън бг на естетика. шото всеки един като теб като излезе и види за кво става вапрос с изкривеното бг проектантско мислене казва пилеене на площ! шото теи ни учиха в тъпиа виас и така и ще си остане. е за тва не можеш ме накараш се занимавам с архитектура в бг!!!

 10. 24 май 2008 @ 1:35

  @ ccnnkktt- аз пиша с правописни грешки, но ти биеш всички рекорди. Няма да ти се обяснявам въобще в подробности, но ако се беше занимавал с проектиране в БГ щеше отлично да знаеш, че архитектът е едно, проектът съвсем друго, инвеститорът- трето, а готовият продукт на края няма нищо общо с архитекта, нито с обучението в УАСГ, нито със законите нито с нищо.

 11. Biliana #
  5 юни 2008 @ 21:30

  Ейииии, браво! Как е направена таз снимка, надписът направо блещука! Точно в съответствие с контекста на посланието ти. :-)

 12. archy #
  21 юни 2008 @ 20:16

  мисля , че ccnnkktt е малко краен с твърденията си за проектирането в БГ , за УАСГ , за естетиката навън и за липсата ѝ вътре ! Потърси грешката в инвеститорите , най-често костюмирани уранготани .Има мислещи хора в Бг , които се борят с човеко-маймуните , най-лесно е да се откажем и да не се занимаваме с архитектура в бг !

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS