Заяждането на Кунева с Apple си е открай време, но този път прекалява.

Да заплашваш, че ще забраниш продажбите на iPhone в целия ЕС, при положение, че 99% от хората, които го ползват го харесват, ми мирише повече на PR каскада.

Как ли ще избухне Fake Steve след като предния път България го отнесе негативно.

Коментари

 1. radoinc #
  30 септември 2009 @ 2:36

  Нямам думи колко е смислен аргумента, че пазарът сам ще си реши проблема при положение, че става дума за нелоялна конкуренция…
  Но съм сигурен, че европейската комисия тръпне и си гризе ноктите в очакване на оценката на Fake Seve.
  Текстове като този относно Кунева ме карат да бъда благодарен, че съм българин, понеже разбирам колко по-комплексирани, невежи и сбъркани нации има.
  Аз казвам – ако Apple не спазват правилата да си носят последствията. Това не е дивият запад и не е толкова лесно да се возиш на лобита и публичност. А и на Майкрософт не им се разминава (колко пъти вече).

 2. Леко учуден #
  30 септември 2009 @ 7:26

  Аз казвам: виж ппървият коментар под статията и ще разбереш моето мнение.

  Аз казвам: тази жена не свърши нищо за потребителите в европа, не че съм очаквал.

 3. 30 септември 2009 @ 7:40

  Фактите са си факти – това устройство избухва на няколко човека в ръцете.. е може да е рядко, но да се надяваме, че специално iPhone-ът на Fake Steve ще му се взриви ненадейно на 30 cm от лицето (без да му извади нито едно око, просто лек взрив)!

 4. Глиги #
  30 септември 2009 @ 9:04

  Не прекалява. Налагането на глупави ограничения от самозабравили се корпорация трябва да се преследва и наказва. Когато една компания стане толкова голяма, че започне да се поставя над човешките морални принципи е нужно да бъде санкционирана от нещо с нейния калибър. Отделният юзър е твърде малка единица, за да се бори с корпорация.

  Пояснявам: човешки принцип е да дадеш диск на съседа да го слуша; юридически принцип е да те съдят за сваляне на мп3.

 5. 30 септември 2009 @ 9:27

  „In a third reported incident, no one was around to hear any hissing noise, should one have existed, since the Netherlands man who owned the iPhone that exploded wasn’t nearby when it happened. He’d left the phone sitting in his car, only to return to find it had burned a large hole in his seat.“

  Забравям си телефона в колата, а като се върна има риск вече да нямам кола :-P

 6. 30 септември 2009 @ 10:05

  Относно първата връзка: Не знах, че музиката от iTunes може да се слуша само на iPod. Докалкото знам DRM-free песните които се продават там са стандартен ACC формат поддържан от много устройства.

 7. tant #
  30 септември 2009 @ 10:53

  еленко,отдавна се каня да предложа да постваш линковете в нов прозорец

 8. uv #
  30 септември 2009 @ 11:04

  *трябва* някой да натисне по Apple и агресивния им подход в изработката на мобилните им устройства. Навсякъде се правят компромиси с батерииите, и акробатика с power management-а, с резултат по-висок риск от разваляне и опасност за потребителя. От друга страна, производителите на батерии са трети компании (например Sony), а в един телефон няма какво друго да се взриви.

  фейк стийв ме загуби някъде след третото изречение. не мисля, че някой го взима на сериозно.

 9. Mim #
  30 септември 2009 @ 11:38

  Bulgaria’s EU Commish Fights iTunes for Unfair Competition
  Bulgaria in EU | March 12, 2007, Monday.
  Повтарям – March 12, 2007, Monday. Хайде стига толкова реклама, а, нека всеки си ползва каквото му се харесва.

 10. Анна #
  30 септември 2009 @ 14:07

  I don’t like the iPhone, but the iPhone likes me…

  как да го напиша на кирилица това сега

  ;)

 11. Иван #
  30 септември 2009 @ 16:41

  Всъщност, не видях нищо лошо в това, което каза Кунева – да можеш да си пускаш музиката теглена през ITunes на други плеъри.

  Не видях обаче да се споменава забрана за продажба на iPod-и. Ти, Еленко, къде я видя посочена в новината?

 12. Sonny #
  30 септември 2009 @ 17:11

  Това блог пост, който е линкнат в OP-то е пълна боза.

  Какво общо има ВСВ и падането под влияние на СССР за 45 години. 2009 година сме, Берлинската стена падна много отдавна. Дреме му на някой за фейк стийв.

 13. mixa #
  30 септември 2009 @ 22:24

  патешки новини

 14. Канев #
  1 октомври 2009 @ 14:21

  Дори и 99.9% от хората да си харесват iPhone-а , при положение, че се окаже, че наистина гърми трябва да бъде иззет от пазара и спрян от продажба. Това разбира се нямаше да се налага ако Apple бях открили някоя по-хитра технология като например батерия сменяема от потребителя. Тогава щеше да се наложи да изтеглят само батериите от пазара.

 15. radoinc #
  1 октомври 2009 @ 15:14

  И за друго се сетих. Предполагам че около 99 е процентът от хората, употребяващи хероин, които са доволни от него. Ми значи какво му е лошото на хероина? Пък ако има нещо лошо, пазарът сам „ще гласува с доларите си“ против него.

 16. 1 октомври 2009 @ 16:33

  Уважаеми Еленко,

  ЕБАТИ ПОСТА. ТО НЕ БИЛО КОМПОТИ А КОМПЮТРИ. ОТ ОФИЦАЛНОТО ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ ДО КУНЕВА ВЕЕС ИФОН ТРЯБВА МНОГО ФАНТАЗИЯ И УПОЙВАЩИ ВЕЩЕСТВА. РЕСТЕКПА. ДВА ПЪТИ РЕСТЕКПА.
  ПЪРВО КУНЕВА ВЕЧЕ НЕ Е БЪЛГАРКА А ЕВРОПЕЙКА, КАТО ТАКАВА ТЯ Е ИНТСРУМЕНТ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА. ТЯ НЯМА ИМЕ ИЛИ НАЦИОНАЛОСТ. ТЯ Е КОМИСАР ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ЕВРОПЕЙКСАТА КОМИСИЯ ПРАВИ ПРОУЧВАНЕ КАК ВЛИЯЯТ МОБИЛНИТЕ УСТРОЙСТВА КОИТО ВЪЗПРИОЗВЕЖДАТ МУЗИКА. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА СЛЕД 10 ГОДИНИ ЛУДИ МИЛИОНИ ЗА СЛУХОВИ АПАРАТИ НА ПОЛОВИНАТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. ПРОУЧВАНЕТО СОЧИ ЗАТЪПЯВА СЕ…

 17. The Dude #
  7 октомври 2009 @ 0:00

  Еленко, в случай, че не си разбрал, Епъл са новите Майкрософт. Не можеш да ползваш ултра-скъпия им плейър с нищо друго освен (В)айтюнс. Не можеш да слушаш песните, които съвсем легално си платил, на други плейъри. Превеликата им ОС се ъпдейтва за по $100 всяка година. За сравнение ХР получи три сервизни пакета (еквивалента на тигър-мигър при Епъл) напълно безплатно! Телефоните и прехвалените айподи гърмят като пушки, и не са един и два случаите.
  Мисля, че е крайно време да спрем да възхваляваме и да започнем да наказваме компания, която за капак използва краден дизайн – http://gizmodo.com/343641/1960s-braun-products-hold-the-secrets-to-apples-future

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS