В тази статия в Пари можете да видите българската дума „кликрейт“ и понятията „Интерактивна агенция“ (и аз не знам какво значи) и „Интернет“ написани с главни букви. Според нея 51% от сайтовете в САЩ (каквото и да значи това) предлагат контекстуална реклама. Т.е. реклами свързани с контекста, който четете. От контекстуалната реклама всички са хепи:


посетителят е доволен (дори има вероятност изобщо да не разбере, че става дума за реклама и с благодарност да го възприеме като полезна информация), рекламодателят е доволен, защото за неговият продукт се вижда от представител на точната му целева група, а собственикът на сайта има своите приходи.


Авторката е сложила след фамилията си и името на фирмата, за която работи, което ме кара да си мисля, че в тази фирма всички ходят с табелки като в МакДоналдс.

Не мога да повярвам, че професионалисти в някаква област (т.е. хора, които получават пари за това, което правят), се излагат с незнания в областта, като същевременно се опитват да правят PR за фирмата си. Аз не бих възложил на тях да ми направят сайт, честно.

Коментари

Тук не може да се коментира.