IMG_2812

Само преди 2 години онлайн медиите коментираха какво са написали вестниците.

А с тези 2 заглавия на първа страница можем спокойно да кажем, че традиционните медии са обърнали репортажите и вече коментират на първа страница какво се е случило вчера в интернет. Онлайн медиите коментират какво се е случило вчера в Twitter, но това е друга тема. Скоро в сутрешния блок очаквайте и преглед на инстаграма.

В този ред на мисли, темата на Капитал за социалната енергия на хората е абсолютно точна и навреме. Представяте ли си преди 2 години някакво си лого (колкото и да е каубойско всичко около него) да е на първа страница на Стандарт?

Коментари

 1. 4 февруари 2013 @ 15:56

  относно лого-активизма, още по-навреме:

  http://observatory.designobserver.com/michaelbierut/feature/graphic-design-criticism-as-a-spectator-sport/37607/

 2. 4 февруари 2013 @ 20:41

  Истината е, че във всекидневниците има информация от вчерашния ден. Но хората се научиха и вече интернет е основния канал за информация.

  Сега ИЛИ печатните медии ще трябва да се преориентират (както навремето е било с радиото в момента на стартирането на телевизията) или просто ще останат небезполезни. Подобни тенденции в момента протичат във всички страни (даже и Русия) така, че срива не е само при нас.

  Не-сриващите се печатни медии са може би по-тежките медии като седмичниците или месечниците, но само ако са подплатени с анализи или информация която не може да бъде намерена другаде.

  По наши земи обаче протичат странни процеси – партии купуват медии на килограм с цел облъчване на предстоящите избори. Явно за няколко месеца финансите са осигурени, но след изборите ще има сеч.

 3. 6 февруари 2013 @ 13:57

  и прословутия европроект на Пайнера тръгна от статус във фейсбук от „репортер на Капитал“

  генериращите информация хора са 100-200 човека и те се въртят по всички медиуми

 4. 6 февруари 2013 @ 15:41

  Така е всичко се мести в интернет пространството скоро едва ли ще има и печатни медии

 5. 15 февруари 2013 @ 22:17

  Когато онлайн медиите изместят и телевизията, тогава нещата ще си дойдат на мястото.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS