Докато се мотам из Европа, колегите ми спретнаха, па пуснаха днес хубав специален сайт за изборите – евро и парламентарните.

http://dnevnik.bg/izbori2009/

Интересното за проекта е, че е първото джойнт-венчър усилие между авторите на Дневник и Капитал. Т.е. журналистите от 2-та вестника участват заедно като автори в новия подсайт.

До 5 юли смятам това да е мястото ми за информиране относно изборите. И без това почнаха с невероятна патаклама и изненади.

Коментари

 1. dragi mi smehurko #
  13 май 2009 @ 8:59

  искам да използвам момента да те питам еленко като един от „дневник“: вестникът политически обвързан ли е?
  ако не, защо биват цензурирани мнения, които съдържат нещо казано против костов, а откровените псувни и обиди срещу хора стоят недокоснати? преди си мислех дневник за един демократичен вестник, но се оказва, че свободата на словото на хората вътре всъщност е ограничена??

 2. 13 май 2009 @ 9:32

  Ммм да и на мен ми е интересна тази система за метамодерация, която някак си май е подложена на странни критерии за модериране. Въпросната система може да работи в сайтове като Youtube, но като гледам условията и умствения багаж в България някак си ми се вижда неприложима в тези условия. Хубаво е да има ясни правила за коментарите и всичко което е ясно разграничимо като нарушение да подлежи на директно изтриване.
  Имам някои съмнения относно манипулирането на сегашната система за модериране от разни политически шамани, но това са само догадки. :-)))

 3. 13 май 2009 @ 9:50

  Моля ви, адресирайте тези въпроси към редакцията:

  http://dnevnik.bg/service/contacts/

 4. 13 май 2009 @ 11:53

  За времето, което употребихте да напишете тази новина, можехте да добавите и останалите партии, които ще участват в изборите, та поне да има някаква полза от начинанието ви. Защото в момента има само вреда – влиза човек на страницата, която рекламирате, вижда логата на партиите вдясно и решава, че това са партиите, които в крайна сметка ще участват в изборите, вместо да се сети, че просто великите журналисти пак са запивали в Билкова вместо да си довършат работата.

 5. 13 май 2009 @ 13:19

  На някакъв странен небългарски език звучи това „достигна долния праг на метамодерация“ – няма ли други начини да се каже? Така че дори аз да го разбера?

  Не мога на контакти там, защото на такива забележки не се обръща внимание. А тук всички четат.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS