Съдете за пазарния дял или интереса към iPhone в България не толкова по цифрите, които не обявяват операторите или офертите им, а по аксесоарите, които се продават в квази-китайските магазинчета. Снимката е на единствената витрина на магазин на бул. Стамболийски.

От друга страна, с толкова много Android телефони на пазара (ето например какво предлага само HTC, без да броим Samsung и Motorola), е трудно да се изложи точния аксесоар, защото вероятността да е за вашия Android е нищожна.

Коментари

 1. 4 януари 2012 @ 19:45

  Аз съдя по Google Analytics и трябва да ти кажа, че ситуацията е плачевна.

 2. opexume #
  4 януари 2012 @ 20:10

  iSiktir,Не знаех,че “ е трудно да се изложи точния аксесоар, защото вероятността да е за вашия Android е нищожна.“.Явно слушалките,хендсфритата и прочие аксесоари и кабели под Андроид се нуждаят от драйвери.
  Очаквам скоро статия възхваляваща iTunes ,като юзер френдли програма без конкуренция.Дотогава ще си ползвам четириядреното телефонче и ще се мъча.

 3. CarnalK #
  4 януари 2012 @ 23:06

  Тези калъфчета по китайските магазинчета ги купуват гъзарчетата с китайски имитации на айФон с по 4 симкарти и три слота за SD-карти.

  Ако снимаш и ключодържателите на Ферари, Ламбо и тн. на съседното рафтче, ще излезе че цялата държава е пълна със суперколи.

 4. Христо Велев #
  4 януари 2012 @ 23:49

  Сигурен ли си, че стандартни слушалки, аудио преходници и USB памети могат да се броят за iPhone аксесоари? :)

 5. MOMCHIL #
  5 януари 2012 @ 7:17

  А пък в магазина на Дондуков, намиращ се в един вътрешен двор ако знаеш колко i-джаджи има…

 6. 9 януари 2012 @ 23:41

  Всъщност бизнеса с аксесоари като нищо може да е далеч по-profitable :)

 7. 10 януари 2012 @ 20:42

  Да ползваш калъф или люспа за айфона си е все едно да караш чисто новия си Москвич с брезента отгоре, па макар и изрязан отпред, за да виждаш.

  Истинският айфонист не ползва калъфи и люспи.

  Допустимите изключения са много малко. Например това – http://goo.gl/KO9uP

 8. uv #
  11 януари 2012 @ 3:22

  mixman, страхотни тъпотии.

 9. Ilian #
  11 януари 2012 @ 9:49

  Малко е тангенцилано, но тъкмо слушах последниш подкаст на This American Life – за Apple – и тъй като още съм стъписан от истоята която се разказа и майсторството с което това се случи, просто трябва да споделя
  http://goo.gl/L6lsA
  Разбира се, also available on iTunes.

 10. Apple RULEZ LOL :3 #
  12 януари 2012 @ 15:01

  Току що приключих с полвината подкаст.Вътре става дума за милионите малки китайчета, които умират, докато правят джаджите ни(НА РЪКА!)всеки ден. Вътре един тип обяснява в подробности точно колко ужасно е всичко.

  След като свърши си помислих „Токлкова се радвам, че Стив Джобс е мъртъв. Надявам се в последните си мигове да е страдал много и да го е боляло, и да е викал за помощ, и да е нямало кой да му помогне.“

  „Има справедливост!“ – казах си.

  И после си помислих „Ама, чакай малко, аз защо да съм невинен? Ето, и аз имах смартфон, докато не го загубих. Сега имам проста нокиа, но съм склонен да се обзаложа, че и нея са я правили деца, чийто стави в момента са безполезни. А дори и да не беше това, има милиони други неща. Аз като умирам, мен няма ли да ме боли? Аз няма ли да викам за помощ?“

  И после се сетих.

  И мен ще ме боли, и аз ще викам за помощ. И ще има защо. И аз съм зъл като Стив Джобс. И после се сетих за последните думи на Иисус на кърста. Сещате се – „Тате, защо ме остави?“ Според мен това е улика. Според мен целият нов завет е написан, за да могат да бъдат сложени тея четири думи вътре. Според мен в последните си минути, Иисус се е усетил, че не е син на Господ, че няма Господ, а ако има, той никак не ни харесва. В тея последни секунди Иисус се е разбрал какъв ужасен лъжец е. Разбрал е, че целият му живот е бил точно толкова безмислен и зъл, колкото и на всички останали. Осъзнал е, че не той ще изкупи греховете ни. Всеки сам си ги изкупува с последните си мигове. Когато душата и съзнанието ти се дезинтегрират, според мен го усещаш и го осъзнаваш напълно и боли повече от всичко на света.

  Има справедливост. There’s an app for that. Нарича се смърт.

 11. Apple RULEZ LOL :3 #
  12 януари 2012 @ 16:57

  ок, дослушах подкаста. задраскайте последното. всичко е наред.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS