Това е новина.

Kакто каза един приятел: ей сега ще стане преброяването на средната класа в развитие, а не хората с гъзарски GSM за 1000 лева.

Globul "пускат" iPhone 3G официално на 20 март.

Цените са високи (869 лева + 15 лева за данни на месец), заключен е, има и едногодишен договор. Все още е по-евтино да си купите фабрично отключен от Италия или Гърция за €500.

Нека първият който си купи такъв телефон и го счупи, да остави коментар по-долу.

Все още не знам как ще се оправят с iTunes магазина. Ще работи с кредитни карти на гръцка банка или как?

Коментари

 1. 13 март 2009 @ 15:16

  Преди 4 години когато си взех първият ми iPod, имах огромното желание да ползвам iTunes Store и да си закупя малко песни през него. но уви това нямаше как да стане с БГ кредитна карта/сметка. Успях през feedback страницата да се свържа с representative който любезно ми обясни че появата на iTunes Store не опира само до продажба на у-ва в страната ни :(
  За да се продават песни/филми/приложения, има куп други неща който Apple трябва да направят, като да подпишат договори със всички БГ представители на световните звукозаписни студия, който продават неща в iTunes Store, че са съгласни те да продават тук. После трябва да имат тук и Cost Service и какво ли още не. Нашият вносител на Apple е толко подмолен(ББС който вместо да развива бизнеса правят схеми за припечелване на определени лица Х с помоща на магазини iStyle) та едва ли скоро ще видим BG iTunes Store

  Не знам за вас ала на мен нещо не ми се струва оферта на Глобул предложението.(спрямо другите световни оператори, който ти дават ефтин телефон с по скъп месечен план, Глобулското ми се струва пълна малумщина. Всичко при нас се прави наобратно)

  Също ако помните keynote-а за iPhone 3G Steve каза че телефона ще се продава телефона за максимум 200евро с план. Говорим с план, иначе без план е нормално да е по 500+ евро.

  Честно казано почвам се съмнявам колко легално ще го продават, или просто ще внасят у-ва от Гърция (нали глобул са си Гърци, пример -> Plesio, който продават Apple продукти със гръцка гаранция, не от ББС) отключени и ще ги препродават с „план“
  Най-вече понеже ни няма и тук :http://www.apple.com/iphone/countries/

  Искренно се надявам да греша за повечето неща и всичко да стане легално и да започнем да се чуствам като нормални потребители на Apple, дори в тази източна точка на Европа.

 2. 13 март 2009 @ 15:22

  Като пуснаха iPhone 3G в Русия автоматично пуснаха и iTunes за Русия. Най сетне дойде и нашият ден :). Пък и ще си пренеса номера в Глобул явно :).

 3. 13 март 2009 @ 15:23

  плащането в itunes store става през clickandbuy

 4. marerittet #
  13 март 2009 @ 15:23

  Точно на това, което каза Димитър се надявам!

 5. 13 март 2009 @ 16:31

  според мен има няква тайна врътка на Глобул.
  мирише ми таз работа пак и на лято иде новия модел ..
  и тея 10 лв. какво включват Еленко ? 20 мб сигурно
  и аз искам да вида как работи тука системата ….

 6. 13 март 2009 @ 17:13

  „ей сега ще стане преброяването на средната класа в развитие“
  Не вдявам?

 7. Biliana #
  13 март 2009 @ 17:35

  ТОВА е новина, колкото ТОВА http://www.independent.co.uk/news/world/americas/obama-walks-tall–and-bumps-his-head-1605148.html е новина, и колкото ТОВА е новина http://www.striscialanotizia.mediaset.it/video/videoll.shtml?2009/03/C_35_video_8941_GroupVideo_filevideo.wmv
  Новина би било, ако iPhone бе представен И в България, редом с други държави по света.
  Нищо лично към феновете на Apple. :-)

 8. user002 #
  13 март 2009 @ 17:47

  това е абсурдна ситуация , която ме кара да мисля,ч е няма нищо официално в „официалната“ премиера за българия.
  липсва итюнес стор
  продажбата се извършва по логиката на бълграската търговска мисъл – скъпо – заключено с план – за газари. логиката на останалия свят е да е ефтино- с план. всичко това ме кара да мисля, че става дума за титаничен интелектуален успех на български търговски отдел, който не се контролира от ейпъл.

 9. 13 март 2009 @ 18:03

  Средната класа са умни и имат парички. Не ги дават за вертута, а за айфони.
  Или нещо подобно…абе не знам….оф същност дреме ми….

 10. FLP #
  13 март 2009 @ 20:07

  никакви новини от Apple…
  значи не е „официално“ официално, поне не и за сега.

 11. angely #
  13 март 2009 @ 21:09

  Умните хора 1000лв за телефон никога няма да дадат :)

  Само не разбирам защо айфона да не е гъзарски телефон. Епъл е, Струва над 1000лв, рядък е. Т.е. има всички характеристики на гъзарски GSM.

 12. 13 март 2009 @ 22:33

  моя струваше 600 преди година и кусур ..
  което според мен е нормална цена за телефон/компютър/гейм – конзола .. въпрос на личен финансов ресурс и потребност

 13. 14 март 2009 @ 14:01

  и все пак недостатъците на iphone са добре известни – няма видеозапис, няма bluetooth трансфер, задължителния за смартфон мултитаскинг (срамота, при това е базиран на unix), не поддържа flash… да видим на 17 март какво ще покажат, току виж ни изненадали.

  не че не може да има всичко това out of the box, като нормален телефон, просто apple са решили така. ако поискат лесно могат да ги добавят, но досега не са го направили. всички тия хакове показват, че потребителите не са съгласни с това отношение. за много потребители обаче интерфейса е достатъчен да замаже положението и да се примирят с ограниченията.

 14. IvV #
  14 март 2009 @ 22:38

  Днес го получихме в нашия магазин, от 20-ти Март ще бъде изтипосан на стойка по средата на магазина за да може всички да му се нарадват ;) а как ще се справяме с обеснението за Ай-тюнс и ние още незнаем :) само 2-ма човека от екипа имат сертификат да го продават :) ще видим какъв тип хора ще го купуват, на мен лично ми е много интересно…цената не е лоша с отстъпката.

 15. 16 март 2009 @ 12:47

  .
  Гръцка му работа, да ме извинят гърците който не работят по върховете на Глобул.
  По света, ако ГСМа е заключен, струва най-много 1/3 от пълната цена. При нас – … абе какво се ядосвам, няма да си сменя ТюТюна-a с айФон. Поне докато не му пуснат Блутут, слот за памет, GPS и останалите стандартни функции, намиращи се в съвременните смартфони.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS