В блога на Капитал са публикувани данните от интернет метриката на Nielsen (всички големи е-издатели, без Dir.bg) за юни 2008.

Полезно е да се знае. Отбележете, че обхваща само българската аудитория.

За метриките съм споменавал и преди и се изненадах, че никой не коментира, въпреки че не се обсъждат чанти.

Коментари

 1. 9 юли 2008 @ 10:53

  В коментарите от capital.bg има бисери:

  „Абе, кой ви прави на вас анализа? Какви са тия таблици десет декара? Някой пробвал ли е да се доближи до началник с тези данни?!?! Една страничка ексекютив съмъри, и една страничка с най-важните графики! Баси, на всичко ли да ви уча?“

  Какви началници има на този свят..

 2. 9 юли 2008 @ 11:40

  Какво да коментираме, поредните хитреци на дребно с претенции. Повечето сайтове включени в извадката сигурно им е тъжно за 10000 евро, които са дали, за да участват та нетинфо да си надуе цената. Ключова дума за натрупване на page views – exit page.

 3. 9 юли 2008 @ 12:30

  Тия данни ми се струват малко „пипнати“

 4. 9 юли 2008 @ 17:35

  Дейане, свирни като идеш при боса с разпечатките, че да погледам.

  Имал ли си си работа от естеството да представяш статистически данни пред ср. мениджмънт? Щотот ако не, разбирам защо ти се струва като бисер.

 5. 10 юли 2008 @ 9:26

  Как може това да е класация изобщо – има сайтове с 5-10 уникални браузъри на ден. Сайтът на моето куче е по-посещаван, нищо че не се мери от Nielsen….

  Според мен това е само някакъв опит въпросната фирма да оправдава големите такси, които събира. (Друг е въпроса, как уеб издател с общо 1000 – 2000 уникални посещения на ден е оправдала бизнес решението си да мери с Nielsen).

  Би било интересно да се пусне класация с всички български сайтове като се ползва Google Analytics, примерно. Така както Alexa имат класирания на сайтове посещавани от България и сайтове на български език (но пък Alexa за мен не са добра метрика, защото данните се събират от техния туулбар, а аз поне не познавам някого, който да си го е инсталирал).

 6. 10 юли 2008 @ 10:40

  „Метриките“ в интернет са си бизнес като всеки друг – има търсене, има предлагане, не разбирам какво се подскача толкова.

  Това не са благотворителни организации с идеална цел в крайна сметка.

 7. 10 юли 2008 @ 23:23

  :) като гледам статистиката и ми се вдига самочувствието.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS