Тук сякаш ни е ясно защо, поради некачествените медии; но и по света интереса към новините спада, според последното медийно изследване на Пю рисърч сентър фор пийпъл енд дъ прес. Още любопитни факти:

– 83% ползват търсачки, за да достигат до специфични новини.

– 73% попадат на новини, след като са тръгнали да правят нещо друго на компютъра.

– 15% ползват телефони за да достигат до новини.

Коментари

 1. jazzdrago #
  21 август 2008 @ 15:31

  Именно затова и напуснах една регионална печатна медия…

 2. 21 август 2008 @ 18:57

  Нормално е да спада интереса към новините след като те са пълни само с черна хроника. Трябва да си мазохист за да ги четеш. Една качествена медия би трябвало да „твори“ балансирано новинарските си емисии за да задържи интереса към себе си. В момента болшинството от българските медии(с изключение на 1-2) бълват информационен „боклук“(или спам). Нивото е силно зле!

 3. 22 август 2008 @ 15:23

  Чуждите медии също ръсят много катран, но някак се прокрадват и искрици тук-таме. По-скоро в немските, италианските и испанските емисии. В САЩ продължават да ровят в боклука на човешките страхове. Там новините са страх, американски футбол и реклами на лекарства/автомобили. А тук… са глупости, караници и сплетни. Кеф!

  (Ако някой ми помогне да преведа „кеф“ на английски, ще съм много благодарен!)

 4. user002 #
  22 август 2008 @ 16:01

  като остана по – свободен (ей сега в петък вечер) ще си поплача за американското общество и неговото фундаментално загниване

 5. 23 август 2008 @ 13:05

  @muiiio,испанските медии крият черните хроники и ги вадят само когато се предполага,че е чужденец.И когато предполагаемият чужденец се окаже някой испанец им става толкова тъжно ,че гледат да не пускат повече новини по случая:)

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS