До края на годината „Майкрософт“ ще пусне на пазара софтуер за търсене, който ще може да намира всякакви документи в компютърния харддрайв.
***
Google Desktop позволява каталогизирането на всички файлове на компютъра и дава възможност на потребителите без усилия да намират необходимите електронни съобщения, текстови файлове и презентации, както и интернет страници и съобщения, изпратени чрез AOL Instant Messenger.
***
Този пазар става все по-атрактивен за гиганти от ранга на „Гугъл“, Ей Оу Ел (AOL) и „Яху“ (Yahoo).

В Дневник превеждат наслуки. Познава се от словосъчетания като компютърния харддрайв.

Освен това бъркат. Например споменавайки AOL IM. Aз не знам някой в България да ползва тази програма. Прибавете и факта, че Microsoft отдавна са пуснали на пазара (?!) софтуер, който намира всякакви документи в компютърния харддрайв. То и това му е проблема – че намира всякакви, а не тези които ви трябват. Google Desktop пък не индексира абсолютно всеки файл и не хваща само изпратените съобщения, а и получените.

Извън този контекст, последният хит в Дневник е да слагат някои, само някои, имена на компании и търговски марки в скоби след спорната, според мен, транслитерация на кирилица, която на всичкото отгоре е окичена с кавички. Защо не ги оставят на латиница? С 20 чифта скоби и кавички в текста, статиите са ужасно тежки за четене.

Сега, внимавайки да не опръскате екрана, кажете на глас: Харддрайва ми се индексира от джойнт венчър на Майркософт, Гугъл и Ей Оу Ел!

Коментари

Тук не може да се коментира.