Лятото дойде и седнах да си вържа GPS-часовника с компютъра и с интернета.

Бях чувал за Garmin Connect, но не бях го пробвал. Това е онлайн софтуер, с който водите статистики, обменяте маршрути, интересни локации и си задавате надпревари с други фенове на спортовете на открито.

Софтуерът е много добър, само че типично по американски споделя всичко с всички. Аз например установих с изненада, че всичките ми тренировки са публични.

Ето че може да видите как съм се тътрил из Central Park или записа от нюйоркския маратон. В последното може да видите как на 21-я километър съм се посринал след поредния мост, а с малко по-подробен анализ и къде съм пишкал.

Първо се ужасих, после потърсих откъде мога да скривам отделни тренировки. После си казах – какво пък толкова; живеем в ера на post-privacy.

Ще пускам интересни маршрути това лято.

Браво, Garmin.

Коментари

 1. Sabina_ #
  12 април 2009 @ 21:17

  не Big Brother ще стане ако се вържеш към google latitude и ни позволиш в реално време да те следим къде и кога пишкаш. И понякога в зависимост от местоположението с google maps може и сателитна снимка с голяма резолюция да допълни представата. Тогава ще те призная че си се отказал от личното си пространство :) Маршрута ти в централ парк не е кой знае колко интимна информация

 2. 14 април 2009 @ 10:25

  Невероятно добра идея е да екипираш детето си с един такъв часовник, и да не го изпускаш от очи в комбинация с мобилката, горкото просто не може 1 лъжичка да каже или да избяга от час. Nice..

 3. 14 април 2009 @ 10:28

  elenko a дали може да сложиш на някой тайно GPS и да го следиш къде ходи, ей тва вече е Nasty shit

 4. 15 април 2009 @ 13:16

  Хм аз преди ползвах MotionBased и виждам, че все още съществува де. Това е моя профил http://trail.motionbased.com/trail/network/digest/view.mb?keywordSearch=MafiaInc
  Използвам твоят стар „часовник“. ;)

 5. 7 март 2010 @ 21:28

  Здравейте,

  Motionbased се премести във форум:
  https://forums.garmin.com/index.php, за съжаление форумът е на английски. Но има и български вариант:
  http://www.garminclub-bg.com/index.php?www :)

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS