Реших да пробвам Foursquare; с огромно закъснение.

Социална мрежа, в която споделяте къде сте физически (с GPS точност) + кратки бележки за мястото. Разбира се, има значки, награди за постоянство и състезания между приятели. Аз например съм кмет на ГКПП Калотина; боря се за лидерството в Стомана Перник. Звучи като ад за личното пространство, но ако се придържате към приятели, е забавно.

Foursquare е единствената мрежа, която може да се ползва пълноценно без компютър. Аз поне съм си казал, че няма да я пускам от уеб интерфейс. Бъдещето на социалките, един вид.

Другото интересно е, че още не е налазена от дръзки български маркетолози, така че – наслаждавайте се, преди те да ѝ се изкефят.

И внимание: по условие е шарлива мрежа и ще наспами вашите Twitter и Facebook акаунти със съобщения от живота ви във Foursqure. Изключвайте интеграцията изрично още при записване. Аз принципно заравям всеки „приятел“, който смесва мрежите, защото ползването на една социалка извън контекст е лесно, но безсмислено.

Коментари

 1. 15 октомври 2010 @ 11:22

  абе почнали са да налазват. леко по леко…

 2. 15 октомври 2010 @ 12:07

  Добре дошъл :)
  Но Мтел и ПИБ са налазили вече :)

 3. 15 октомври 2010 @ 18:19

  Elenko,welcome:-)): http://foursquare.com/user/az_sum
  А иначе…мнооого са далеч родните „маркетолози“ от тия новости…
  @Иво, за М-тел или лошо или нищо:-))

 4. 17 октомври 2010 @ 7:25

  И аз съм я пробвал.. за сега е добра!

 5. 17 октомври 2010 @ 8:58

  Там съм doncho. Прибави ме, че нещо не те откривам там? Да беше дал един линк към профила ли, що ли :) ?

 6. 19 октомври 2010 @ 19:35

  С мен вече се опитваха да се сприятеляват някакви фирми във 4sq. Явно някои по-отворени маркетолози навлизат и там.

  Не съм съвсем съгласен със смесването специално на 4sq и twitter. Но пък от друга страна съм виновен за повтарящи се твитове, идващи от 4sq. Но си напълно прав, че трябва да се внимава.

 7. 23 октомври 2010 @ 0:14

  Прощавай предварително за неуместното посещение с вклщчване, ала съм тук днес просто за да ти честитя номинацията в съответната категория на “Черноризец храбър”. Дано това затвори някоя и друга злоблива уста, а по-скоро палави пръсти. И успех на 9 Ноември.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS