Internet service providers are not obliged to hand over information on people suspected of illegally sharing music and other copyright material online, an advisor to the EU’s highest court has said.

Аccording to EU law, member states are allowed to ‘exclude’ revealing personal data on internet traffic in civil cases – unlike criminal cases where such compliance would be required.

Намерено през euobserver.

Ура, ура! По-свободни сме от щатите, където е точно обратното.

Коментари

 1. раста #
  22 юли 2007 @ 13:17

  Не е сигурно, не е сигурно. В България се лобира за американски инереси.

  member states are allowed to ‘exclude’ . Което a contrario означава, че страните членки могат да предвидят и по-сурови мерки.

 2. 22 юли 2007 @ 15:19

  Това означава, че членките „имат правото“ да позволят тази свобода. Не че няма да го направят. Затова трябва да се хванем и да накараме ония папуняци да го гласуват това в наша полза.

  Хайде на следващата кампания в Блогосферата!!!!

 3. 22 юли 2007 @ 15:19

  ISP-то няма да предостави информация, ама ще му вземат техниката за 3 месечна експертиза… кви закони, кви пет лева…

 4. 22 юли 2007 @ 15:42

  Това е вече въпрос на регулация и колко добре ги натисне. Това с взимането на техниката си е натиск за да ги накарат да сътрудничат. А всъщност откъде се взе инфото.

 5. Radoinc #
  22 юли 2007 @ 17:47

  Нещата между ISP-тата и полицията са такива, че ако първите имат възможност да „почешат гърба“ на вторите, никога не биха я пропуснали, защото едва ли има ISP в България, който да е изряден откъм спазването на наредбите(до колкото има такива) за изграждане на мрежи и правните си отношения с потребителите. Полицията пък си затваря очите за тези дребни нарушения и за оплакванията от жителите на блоковете, в замяна на „дребни“ услуги, като даването на пълна информация за потребителите. Знам това от личен опит като служител на ISP. Така, че още сме далеч от лукс, какъвто е спазването на личните ни права.

 6. 22 юли 2007 @ 18:18

  Radoinc, твоят коментар е доста странен. Щом си „служител“, т.е. „вътрешен“, трябва да си наясно, че правата ни са „лукс“ и заради такива като теб. Ами вземи направи нещо – напусни и работи другаде или спретни някой компромат на някое ченге.

 7. Radoinc #
  22 юли 2007 @ 20:36

  googlebg
  напуснах преди повече от година

 8. 13 август 2007 @ 13:13

  Проблемът е, че добрите хора напускат, което не пречи на лишните от съвест уроди да продължат да „работат“
  Това е във всички сфери в БГ. Някои от тях критични като здравеопазването например.
  Според мене затова страната в момента е на кантар. Или ще се наклони към нормализация, която ще е бавна и трудна или ще затъне в блатото на фиктивната демокрация. Засега има признаци, че ще е второто.
  Надявам се, ако се получи така да мога да реагирам достатъчно бързо и да се изнеса на някое цивилизовано място.

 9. Трънчо Мрънков #
  13 август 2007 @ 15:40

  Ббе те нека ми нарушат правата и ще ги разсипя от съдебни дела в Страсбург. После ще продам всичко родно и беж да ме няма от тоя абсурд наречен българска демокрация.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS