Дами и господа,

Сайтът на пръв поглед е същия, но имаме принципна промяна в демокрацията.

От днес нататък коментарите в Eenk.com ползват системата Friend Connect на Google.

Това значи, че можете да публикувате в eenk.com като ползвате вашият Google акаунт, демек вашият Gmail.

Защо правя това?

От години търся лесен начин хем да може всеки да оставя коментар, хем да има отговорност зад него (т.е. да не са анонимни). Регистрацията на eenk.com беше проста, но понякога не работеше, а и разбирам параноята на всеки да не желае да се регистрира в поредния сайт.

Вярвам, че новият и далеч по-лесен начин за вход да разнообрази дискусиите.

Какво се променя?

Правилата за коментиране са същите. Старите коментари, разбира се, остават. Реших да не тормозя регистриралите се с тази новина като им пиша email. Броя техните данни за забравени. Единственото неудобство за тях е, че ако искат да коментират от днес нататък, ще трябва да се логнат по-долу.

Предимства на Friend Connect:

– Всеки може да влезе с неговия Gmail или Yahoo ID;

– Информацията се редактира от 1 място; например вашият Google профил;

– Можете да отговаряте на отговор в коментарите.

Недостатъци:

– Преводът на Friend Connect е все едно някой е ползвал Google Translate, но е щракнал опцията "мега креативен режим" или "джуниър копирайтър моуд";

– Най-новите коментари са най-горе. Тъпо, но не знам как да ги обърна. Предполагам, че скоро Google ще дадат допълнителни настройки, защото секцията им с приставки набъбва всеки ден.

Това е.

Доколкото знам, eenk.com е първият сайт на български, който ползва подобна схема и честно казано да се открива топлата вода е рисковано. Може да възникнат проблеми, затова ще се радвам на вашите препоръки и коментари. Грешките изпращайте на elenko@gmail.com.

Благодарности на всички 1000+ души, които до момента са се регистрирали в "стария" eenk.com и се надявам, че новата коментарна система ще докара още по-плодотворни дискусии.

Коментари

Все още няма коментари.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS