Мощното ми навлизане в уеб бизнеса ‘ич не върви по план. Приходите от първия месец като AdSense партньор са символични – $32.

Мисля, че Google не могат да съберат достатъчно разнообразни (long-tail) рекламодатели, които да кореспондират на съдържанието на всяка публикация. И затова кликовете са малко.

Но, както казва един приятел – човек се учи, докато е зле. Питах тоз-онзи и ще направя още 1 опит като преместя рекламките между публикацията и коментарите. И за да не стават грешки, ги боядисвам в еко цвят.

Напомням ви, че ако сте логнати, това неудобство ви се спестява. А да, и все още имам RSS емисия, за която може да се абонирате.

Коментари

 1. invertedquestionmark #
  31 декември 2008 @ 15:06

  Не мислиш ли, че читателите ти са основно две групи – такива, които не отварят самия блог, а го следят само през RSS, и такива, които са се регистрирали, така че мнозинството въобще не виждат рекламите?

 2. 31 декември 2008 @ 15:18

  invertedquestionmark, общо взето е така, но 2-те групи, които ти визираш смятам за доста напред, че да са им необходими google ads да се ориентират в живота.

  Импресиите, които рекламите правят от друга страна не са малко. Правя още 1 месец тест доколко хората кликат и решавам има ли смисъл или не.

 3. lewdmeel #
  31 декември 2008 @ 16:41

  Вероятно има и една трета, много малка група – такива, които не са логнати и ползват AdBlock.

 4. 1 януари 2009 @ 18:59

  Еленко, кой бяга от 600 лева ей така дето му идват от въздуха. Не мога да те разбера. 600 лева са си 600 лева.
  Пък като си ларж да ти кажа какъв ми е Пейпал-а да пуснеш насам едни 600 лева аз ще ги наместя на момента.Пуск

 5. 1 януари 2009 @ 20:10

  Какви 600 лева?

 6. 1 януари 2009 @ 23:02

  32usd*12месеца*1.50лв=576лв/год
  аз го закръглих на 600

 7. 2 януари 2009 @ 1:21

  всъщност най-важното при тоя тип рекламиране е позиционирането. лично аз съм си вдигал двойно кликовете само с промяна на разположението на банерите. повечето напреднали потребители имат изградени филтри към рекламите и не ги забелязват, дори ако на тях има нещо, от което те биха имали интерес. затова експериментирай с преместване на банерите на места, където потребител трудно би ги пропуснал, например след всеки трети коментар – реклама с цвета и форматирането на коментара. друга идея е да поставяш реклами по средата на публикацията, там също трудно биха могли да бъдат пропуснати. важно уточнение е да се постараеш максимално да доближиш стила на рекламата с този на сайта. съветите ми вероятно ще ти се сторят твърде агресивни спрямо потребителите ти, но са важни за една ефективна реклама.

 8. 2 януари 2009 @ 10:38

  shudder, мерси за съветите.

  Дразня се от реклами маскирани като друго и не бих го направил.

  Целта ми е прост, ненатрапчив блог, а не медийна империя с цел световна доминация. Ако влиза някой лев за продукти – чудно.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS