Bling-bling,

Economist започват да издават тримесечно издание за начин на живот – Intelligent Life. Нямам търпение да го видя на живо. Можете да видите официалния сайт, където има секция с избрани статии на PDF.

Нямам представа какво обичате да четете, но от модата вестник-turned-списание съм разглеждал Guardian Weekly – и е тъпо – прилича на британски Newsweek.

От новите списания – Мonocle е интересно, но предвидимо от третия си брой насам; и вече залита към платени статии, както постоянно правят Wired, GQ, Esquire и другите мъжки.

Icon е хубаво и става за четене – рядкост при списание за дизайн/архитектура. Модните като i-D и Dazed&Confused са прекалено модни-заради-самата-мода. Преди време четях Details, което е добре написано, но не знам какво се случва с него сега…

Корекция (11:57 на следващия ден): Сега разбирам, благодарение на приятели, че Intelligent Life е излизало и преди, само че веднъж в годината. Така че, технически погледнато, не е ново.

Коментари

 1. 12 септември 2007 @ 14:42

  Да си призная честно, не ми трябва списание за да си създам собствен стил. Модните тенденции са нещо любопитно, но не ме вълнуват до такава степен, че да си купувам лайфстайл лукумки.(Било то британски или американски, за български No Coment или ако трябва да перефразирам един брадат чичо фантаст „силнУ злйЕ“)

 2. 12 септември 2007 @ 17:00

  Странно. При бумтящия роден пазар на списания, като че ли чуждите продължават да са единствените, които стават за четене…

 3. 12 септември 2007 @ 19:58

  абе кой ги чете тея списания не мога да разбера и списанията не мога да ги разбера. четете maxim и top gear, другото са пълни глупости.

 4. kyky #
  12 септември 2007 @ 22:45

  наистина ли четеш само на английски!? дотолкова, че самите постове и те стават все по-английски

 5. Spiegel #
  12 септември 2007 @ 22:55

  @ kyky – kakwo mu e na english-a? moje da e demode, ama mnogo si e versatile.

  BRAVOS na Elenko, priznavam che dori i az (tuk sebeizmut mi e maX) ne bqh chuval za tova novoto ne economist. :( aide oshte infosnacking v to-do list-a :)

 6. Endorphin #
  13 септември 2007 @ 10:16

  Мда, и аз харесвах едно лайфстайл списание докато бях тинейджър…
  Малко след като престанах да съм такъв започнах да се дразня на всякакви лайфстайл бози. Сега вече са ми безразборни (в смисъл: жълти, бели нема смисъл) така да се каже :-)
  Мисля си, че ако някой почерпи лайфстайл от лайфстайл списание, значи бая го е закъсал.
  Спомням си първия път, когато ми стана противна цялата лайфстайл кретения. Попаднах на някаква рекламка за jaguar и някакъв слоган в стила на „наши high и по-high клиенти, понеже вие, както се знае сте съвсем друга категория хора (ако въобще сте хора, щото ние си мислим, че сте доста богоподобни) предлагаме ви (ladies and gentelman we give you… демек) новият jaguar намкъвси, за да си поразвявате и в него изтънчените телеса, докато не ви омръзне (скоро). Цялото това красноречие в България, по онова време толкова зле колкото и сега, ама даже и по-зле материално. Хорицата се чудят какво да облекат и какво да ядат. Крадците се возят в jaguars и яко кеф и лайфстайл.
  В тази връзка лайфстайл списанията в щатите са нормални (нормално малоумни де), в европа са просто тъпи, а в България са по зле от тъпи. Тук те са gangstyle хиперторофирали рекламни листовки.

 7. Endorphin #
  13 септември 2007 @ 10:19

  Така де, бяха до скоро. Сега се превръщат в мйениджърстайл също :-)
  Което си е насочване към нормата.

 8. dragi mi smehurko #
  13 септември 2007 @ 15:53

  шпигел: ами нищо му няма, докато не започне да се прекалява.
  като гледам новините по БГ телевизиите, всяка 7-ма дума е взаимствана от него..
  при условие, че си имаме достачно богат и цветен език, за мен използването на тези ненужни чуждици си е проява на…
  п.с. на такива хора им викаха „голямото добрутру“.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS