Вижте Dragalevtsi – Cherni Vrah в Google Maps.

Good news, everyone!

Google Maps вече позволява да вкарвате външни карти/маршрути от GPS (KML формат) и да ги споделяте, а софтуера на Garmin най-после дава да изнесете данните.

Горното е маршрут за качване от площадчето на Драгалевци до Черни връх. Селцето е на 4 лева с такси от центъра и на 1 лев с рейс от Хладилника. Знаменцата са на всеки километър.

Маршрутът под драгалевския лифт е труден и подходящ за неделна разходка (каквато и направих тази седмица). Или за тренировка преди/след работа. Точно 9 километра с 1800 1489 метра изкачване.

В по-добри времена съм го качвал за 1:40", но не мога да си представя как се постига скоростта при рекорда, който е ~55 мин.

Единствената опасност са безумните байкъри, които си правят downhill кефа по пътеки, където постоянно се движат хора и въобще не се съобразяват. Идиоти. Така че – бъдете нащрек.

Хубаво е да се знае, че лифта Драгалевци – Голи връх работи до 18 часа и може да си спестите суркането надолу като се връщате.

Ще споделям интересни маршрути по-често.

Ново (14:32): Поправка: денивелацията е 1489 м, щото GPS-а ми дава elevation gain, което е друго. Мерси, dzver!

Коментари

  1. Иван #
    30 март 2012 @ 20:31

    Благодаря за инфото,Вие трябва да сте в добра физ.форма!Дайте и други,ако имате,доста улеснявате с тази информация.Успех!

  2. Ник #
    20 юли 2012 @ 22:15

    Ей, супер инфо! Благодарско!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS