Коментари

 1. Рамбо Силек #
  8 декември 2011 @ 9:24

  Винаги ме учудва етикетът „домашна“ на купешките лютеници.

  Добре бе, пишете „традиционна“ или „лютеница по домашна рецепта“.

 2. 8 декември 2011 @ 9:35

  Рамбо,

  Аз също съм против това и смятам, че трябва да се регулира.

 3. Ivo #
  8 декември 2011 @ 11:51

  Дизайнът и много близък до продуктите от собствената марка на Carrefour

 4. чушки и доматки #
  9 декември 2011 @ 11:36

  Донякъде минималистичен – ок, но чак пък най-добрия. Непропорционален е, шрифтът е ужасен и цветът на лютеницата на картинката не е дори близък до тази на самата лютеница.

 5. 9 декември 2011 @ 13:52

  Според мен е оригинален и различен на фона, на масовият български етикет. Харесва ми. :)

  P.S: Лютеницата не я коментира, но етикета би я продал дори и да е боклук.

 6. dimitar Velkov #
  9 декември 2011 @ 16:14

  „Последното изречение от книгата е: „и над вратите, обхванати от червени кадифени завеси има знак, а на знака пише с букви, червени като завесите – ТОВА НЕ Е изход.“ Забележете: той не казва буквите червени, а че те съвпадат с цвета на завесите. Защо не казва директно че са червени? Кръваво червени? Защото плътта е била заменена от описанието. Реалността съществува само на повърхността. Текстът е заменил своя обект. Бейтман установява, че откаченият му мироглед се вписва перфектно в околната среда. Той не се е отклонил от американската мечта. Патрик Бейтман никога не е изправен пред каквито и да било последици за действията си, и те стават нереални.

  ….

  Цялата книга е на повърхността. Ако има някаква душа, нещо дълбоко – то е на повърхността.“

  http://reconstruction.eserver.org/BReviews/revAmericanPsycho.htm

  ЕТИКЕТЪТ Е ПО-ВАЖЕН ОТ ЛЮТЕНИЦАТА

 7. dimitar Velkov #
  9 декември 2011 @ 16:25

  сега сериозно. не се заяждам. казвам следните неща от чист интерес. тоя блог е феномен, защото ако взема реалните ти постове и между тях сложа такива, в които описваш как убиваш хора по особенно жесток начин, резултатът ще е едно към едно с „Американски Психар“. Намирам това за удивително и много се радвам, че те има. Успех!

 8. dimitar Velkov #
  9 декември 2011 @ 16:48

  и нямам право да критикувам. никъде не е написано „тоя блог трябва да е такъв и такъв“, за да очаквам нещо различно от това, което виждам. не знам защо се държа все едно, че някой ми дължи нещо. извинявай.

  но това за психара е вярно и е много яко!

 9. VELKO DIMITROV #
  9 декември 2011 @ 20:59

  е, липсват ревютата на huey lewis and the news :)

 10. 9 декември 2011 @ 22:21

  Цветът ѝ е точно като на домашната – не оранжевее, не е твърде ярко червена или някакъв друг странен нюанс. Ще се пробва.
  За етикета – пробвали са да го докарат на някакъв небрежен почерк, все едно си драснал какво има в буркана в движение, но по-четливо и по-„барнато“ естествено. Снимката е все едно си я прибавил в последния момент от Clip art, за да имаш просто още едно напомняне за съдържанието на стъкларията.

 11. mname.org #
  13 декември 2011 @ 11:47

  dimitar Velkov

  Мне, няма да се получи нищо такова. Пичът от Американски психар живееше в голям американски град и имаше престижна и доходоносна професия. Докато Еленко е обикновен драскач с претенции, от доста мръсен провинциален европейски град. Той и коментиращите около него произвеждат умален вариант на пайнер-чалга култура. В средата е Еленко Пайнера, който, подобно на Митко Пайнера, взима евтин суров материал, и кресливо му придава висока стойност. А читателите му, (подобно на аудиторията на Димитровградското студио) жадно поглъщат всичко, което той им подаде. Дори се опитват да му подражават в празнословието, за да не ги обявят (о, ужас!) за немодерни. Замислям се каква страхотна бизнесвъзможност е това: може да им се предлагат куп съмнителни биопродукти с грозни етикети, както и грозни опростени („минималистични“) вещи с измислени марки които никой не е чувал. А с набирането на повечко капитал можем да започнем да произвеждаме за тях и по-скъпички стоки, от класа на Ай-нещата им. Идеята е свободна, подарявам я на всеки, на когото му се правят пари :)

 12. 13 декември 2011 @ 15:53

  Казах *българския вариант*

  „Пичът от Американски психар живееше в голям американски град и имаше престижна и доходоносна професия“ – Еленко живее в най-големия български град и има престижна доходна професия (за България).

  ХЕНС (кокошки)ДЪ УЪРДС „българския вариант“

  Но не ставаше въпрос за това въобще. местоположението и пропорциите нямат значение. Друго имах предвид.

  За сравнението с Пайнер:

  „Митко Пайнера, взима евтин суров материал, и кресливо му придава висока стойност“

  Митко Пайнера не е чалга културата. Чалга културата е чалга културата. Митко е нейн продукт, точно колкото е и създател. Ти мислиш ли, че той е очаквал това, което последва? Аз ще ти кажа – не. Инж. Димитров не е имал гранд мастър план за тая империя. Взимал е правилните решения и инерцията си е свършила работата.

  „взима евтин суров материал, и кресливо му придава висока стойност“

  Как разбра, че материала е евтин. Покажи ми скалата, където пише кой материал е евтин и кой сък, и за кои хора? Кой е тоя съдник дето казва кое е стойностно и кое – не?

  При пайнера всичко е налице – дайте ми пари -в замяна получавате цици и музика. При еленко е „дайте ми внимание, в замяна получавате информация и забавление. Само, че това което всъщност ви давам са моите лайфстайл и идентичност, и ако ме четете достатъчно дълго и коментирате иронично можете да ги възприемете и вие да станете готини като мен. Блогъри като мен! КЪТИНГ ЕДЖ ХОРА КАТО МЕН!

  Чалгата не прави това. Нея я слуша куцо и сакато, така че не можеш да възприемеш чужда идентичност. Знам, че сега пуританите у вас ще кажат „Как така? Децата се гримират и обличат като курви заради тея недни хора!“ Обаче филма е че децата си търсят мутри и курви, на които да приличат. Това не идва от музиката, а от децата.

  Мутри слушат чалга. 5-годишни слушат чалга. Майките ви слушат чалга. Няма как да кажеш, че си готин, защото слушаш чалга. Точно обратното – има шанс някой да те псуват, задето го правиш. Чалгата е изключително проста и затова този блог лежи в сянката ѝ.

  Чалгата няма претенции.

  Аз съм от Димитровград.

  ЛОНГ ЛИВ ПАЙНЕРА!

 13. marksman #
  18 декември 2011 @ 13:58

  Ретро носталгия, как баба надписваше бурканите или немски буркани със сладко от 1974г.
  По принцип тази фирма нищо не произвежда.Само пакетира.Прочети етикета по-внимателно!
  По дрехите посрещат обаче….
  Икономика на бързите удари.Няма реноме,няма лоялност.

 14. 18 януари 2012 @ 13:21

  А бе не е ли нашата лютеница – не ми я хвали за домашна, макар че не настоявам за „лейбъла“ „домашна“. Голям праз какво пише на нея, ако вътре е шит, пък ко ще и баба ти да я забъркала с любов! Как пък от 6 различни вида/рецепти/семейства харесват нашата повече от тяхната собствена? Бе вие знаете ли, че има хора, дето ВАРЯТ чушките вместо да ги пекат!! И ги мелят с люспите!!! Тотал щета и деграде!

  Добре, че я разпродадохме цялата партида на познати, че иначе щеше да ме е яд, че не съм я пуснал на пазара да ги избием тия сите!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS