Докторът, девизът и билбордът са антология на тъпата реклама, но не мога да трябва да отбележа един позитивен факт. За първи път по плакати в София се появят неизвестни до сега лица, които рекламират собствен или поне бизнес, в който имат професионална квалификация. Не са сочени за нещо, а застават с името си, един вид.

Досега сме свикнали да виждаме само „звезди“, спортисти и актьори, които застават зад чужди услуги. Бих искал да виждам повече истински лица, а не чехословаци от имидж банки, колкото и криво да звучи това в този случай.

Например – повечето адвокати в САЩ се показват в рекламите на канторите си. Преди време имаше хубава кампания на банка (ПИБ?), в която показваха кредитните си инспектори (надявам се реални).

Коментари

 1. x #
  5 август 2010 @ 15:36

  Милият доктор, за този плакат си е платил за ретуш, та са го докарали по-слаб; да е жив и здрав!

 2. Силвия #
  5 август 2010 @ 15:49

  Не можеш да отбележиш или не можеш да НЕ отбележиш…
  Изгубих се

 3. BullDog #
  5 август 2010 @ 16:02

  Е-е-е не.
  Кажете ми, има ли нормален човек, който си държи ръцете по този начин.
  Такова „сърчице“ прави канцлерката Меркел и я спукват от майтап в Deutschland.

 4. 5 август 2010 @ 16:09

  Само да вметна – адвокатите в България (май) нямат право да се рекламират по закон. Или пък беше за нотариусите…

 5. 5 август 2010 @ 16:13

  Аз си държа ръцете така когато се обяснявам пред хора. Не е толкова ненормално.

 6. 5 август 2010 @ 16:13

  Еее, Еленко – какво е това „неизвестни до сега лица“?! Ти не си манекенка и не го познаваш, но ако имаше кой да ти плати за чифт нови гърди, щеше да ти е познат :-)

 7. 5 август 2010 @ 16:22

  Напълно съм съгласен с постинга. Само искам да добавя, че факта, че се рекламира като професионалист не значи, че е. Имаше някакви разследвания по бтв или нова, в които други от гилдията го плюеха за безотговорно и профанско отношение.

 8. 5 август 2010 @ 16:31

  отваряш два блясака и три сторита и виждаш на един диван курдисани – този заедно с близнак си и глупавите им женички. човека е некст левел мъни мейкър, много над гейването на азис, отвъд рапа-чалгата на устата, отвъд обвиъз-курвеенето на андреа. трябва да се работи по нови канали за тапаците. чудя се ква ли ще е следващата стъпка.

 9. С. #
  5 август 2010 @ 23:06

  Да, адвокатите в БГ нямат право да се рекламират. Могат само да поддържат интернет страници, където да поместват професионална информация.

 10. деница #
  5 август 2010 @ 23:51

  личи си че не гледаш тв eenk – този съвсем не е неизвестен

 11. 6 август 2010 @ 2:46

  Това е на ъгъла на бул. Евлоги Георгиев и бул. Ген. Йосиф В. Гурко?

  Поздрави,
  Кристиян Иванчевски

 12. 6 август 2010 @ 4:05

  Безумието продължава. Всичко в по долните редове е истина взета от сайта на гореспоменатия док.

  Д-р Енчев предлага ВИП услуги:

  -Хеликоптер

  -Настаняване по изискванията на изповядваната от Вас религия

  -Културна програма

  -Излети с яхта

  -Посещения на нощни заведения с придружител

 13. Цвета #
  6 август 2010 @ 8:40

  Тези билборди се появиха миналата година след изборите. Колко ли тона силикон имплантира този доктор, че да си позволи повече от година да е на най-големите кръстовища в най-големите ни градове и междуградски пътища. Това не е ли една от най-скъпите и най-дулгите рекламни кампании у нас?! Дали този човек се занимава с „благотворителни“ реконструктивни операции на хора пострадали при катастрофи и пожари? Или прави само имиджови цицоимпланти и липосукции?

 14. LOLZAVUR #
  6 август 2010 @ 10:15

  @Цвета – А длъжен ли е да прави „благотворителни“ операции на когото и да е?

  Иначе този пич, с тези билбордове и с това рекламно послание винаги ми е бил неприятен.

 15. 6 август 2010 @ 10:30

  Отначало си мислих, че има само една успешна клиентка, но след това видях още един билборд, на който се виждат две клиентки (разбира се и двете клонирани).

 16. 6 август 2010 @ 10:35

  В крайна сметка, важното е да си плащат данъците – свежи пари в хазната.

 17. AHuT0 #
  6 август 2010 @ 17:43

  Еленеко……..хммм неизвестен незнам….все пак негово дело са голяма част от миски/нки/те в БГ ….руски балове….диамантени маси….Южени гледам често го държи в прегръдките си :D, което не е много комплимент….бе не е от наща черга момчето…но пък егоцентризма го тресе здраво….макар, че в сравнение с предшестващият билборд този си е крачка напред, има цели две лица освен на гениалния скалпел :D….красотата е симетрия – малко хора биха си написали под снимката ….та било то и с рекламна цел…иначе за „благотворителни“ операции може и да прави…персонала в клиниката…в частност сестрьонките изведнъж понабъбнаха от към гръден кош…мятат едни мини купъри….само се чудя бе *** ли го тоя или така им ги прави от сърце :D #гаднахейтърка

 18. alex4o #
  8 август 2010 @ 0:39

  За справка: лицата от рекламите на ПИБ са истински:) съвсем. една от тях ми е кредитната инспекторка – единствената причина заради която не съм си спрял отношенията с ПИБ е тя:)
  Иначе д-р Енчев – браво на него, че се саморекламира със самосебе си:), макар естествено да изприказваха куп простотии, че бил некадърен. Дали е така или не – не знам, но знам, че когато някой се осмели да покаже, че е успешен, се намират хора да го обсъдят (разбирай оплюят:) ама така е по света, не само у нас:)

 19. 8 август 2010 @ 13:40

  @ANUTO Ти беше споменала преди време за това :D А аз още чакам да видя това на снимка ;)

  Мен лично посланието лекоооо ме дразни. Някак е мислено от самият д-р сякаш. Не не мога да отрека че е ефектна рекламата!

 20. 9 август 2010 @ 8:32

  Абе как успявате да оплюете дори специалист, който е останал в Булгаристан, замогнал се е с двете си ръце, прибира парите на мутрите, прави тъпите жени поне по-красиви (за едни) и лесни за разпознаване (за други)?

  Максим, ако намираш тези екстри за безумие, когато ти се наложи, можеш да полежиш в държавна болница, където ектрите за доплащане включват бинт и стая без половин дузина циганки и пенсионерки.

 21. Коректор #
  9 август 2010 @ 9:31

  А, на никого ли не му прави впечетление съкращението „Др.“?
  Как е правилното съкращение за доктор?

 22. Силвия #
  9 август 2010 @ 10:01

  Коректор, това беше доста неадекватно включване.
  Аз не виждам „Др.“
  – Това което на теб явно ти прилича на точка и ти бърка в здравето е заврънтулката на А-то. Между Д и р верно има прекалено малко място, но аз виждам и чертичката между буквите.
  Но може и аз да съм увредена – забелязала съм че много хора не умеят да пишат буквата „р“ – мога да ти покажа студентска книжка, в която имам оценки по „дискретни структуи“ и компютърни архитектуи“, понеже като пишеш ръкописно „р“ обикновено огъваш пространствено-времевия континуум и на некви хора после им се струва, че ядеш я ченгелчета, я чертички, я добавяш точки… Според зависи. :-D

 23. 9 август 2010 @ 17:43

  Впрочем Енчев не е специалист по пластична хирургия… малко самоук е.

 24. 9 август 2010 @ 18:05

  Какво значи „самоук“, като опре до лекар?!? :О Дори не искам да знам. Най-добрата реклама за пластичен хирург са циците/носовете/етц. на вече минали под ножа му. Та може би е по-логично тях да сложи на билборд.

  Но като цяло логиката професионалисти да рекламират сами работата си и да стоят с името си зад нея е правилната. Мисля, че в Щатите се прави често от брокери на имоти, ама нашите, май са много далеч от това ниво.

 25. 10 август 2010 @ 1:35

  Еленко, Енчев далеч не е неизвестен. Той си е медийна личност и е редовен на светски събития, което е и най-неприятното нещо в имиджа му. Човек се обърква – лекар ли е това, паркетен лъв ли..

 26. мария #
  10 август 2010 @ 16:50

  прекалено съм резервирана по отношение на разкрасителната индустрия, но за учудване в клиниката има и други отделения в които работят много добри специалисти и обстановка далеч от държавните болници. лично съм много благодарна на д-р Георгиев-ендокринолог с много човешко отношение чудесен специалист.

 27. мария #
  10 август 2010 @ 16:50

  грешка гастроентеролог

 28. 12 август 2010 @ 16:46

  Обективно погледнато, не виждам разлика между д-р Енчев, който блика от най-близкия ъгъл, с тълпи от глуповати последователи-клиенти, и Еленко и неговия „влиятелен“ блог, пълен с важничещи последователи-коментиращи. И двамата очевидно се борят за (по-)малко(или повече) слава, не разбирам с какво единият е по-лош от другия.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS