(cc) Георги Рашев, някъде над Троян

Шегата настрана, ако видеонаблюдението започне да се извършва онлайн, възникват много въпроси – кой има достъп до него, къде се съхраняват материалите и колко се пазят.

Коментари

 1. Ангел #
  9 май 2010 @ 11:36

  Е , каква е разликата дали е „онлайн“ или охранител в задна стаичка? Все си нямаш представа кой има достъп и колко се пази :)

 2. 9 май 2010 @ 12:31

  Имам колега, който има камера в хола му и онлайн гледа от офиса какво правят съпругата и детето му в дома му.

 3. 9 май 2010 @ 21:26

  @Пейо, не пожелавам никому такъв мъж. Психопатска история.

 4. Катина #
  11 май 2010 @ 19:01

  Тази снимка е от есента. В момента е пролет.

 5. Анон #
  12 май 2010 @ 21:21

  Ами.. Еленко ти явно не си запознат с тази технология популярна масово в последните 4-5 години и както се вижда си разбрал погрешно надписа, защото той си е напълно адекватен. С разширителна платка за обикновен персонален компютър (намират се и за по 30-40$) или отделен като DVR, видео записващата система просто има уеб интерфейс, през който могат да се наблюдават камерите в реално време през интернет да кажем (ака онлайн). Примерно собственик си следи както правят служителите му в заведение/ресторант от вкъщи, но има и доста други примери.

  Системата няма никаква разлика спрямо едновремешните, които нямат уеб интерфейс, относно въпросите ти, къде се пазят данните.. кой има достъп, колко време се пазят данните и т.н…

 6. Минута е много #
  20 май 2010 @ 0:46

  Има един хотел в Боровец с „онлайн видеонаблюдение“. 14 www-enabled камери с default пароли са достъпни през хотелското WiFi.
  Може да гледаш какво става на рецепцията (със звук!), в ресторанта, в кухнята, задния коридор на кухнята (контролират персонала да не краде), офиса зад рецепцията, друг офис (пак със звук, явно шефа обича да подслушва), паркинга, басейна…

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS