Освен че са измислили Alfa Romeo, пастата и ток-шоутата с красиви жени, другата причина да завиждаме на италианците е, че GPRS достъпа им до интернет е с фиксирана такса. Плащате 10? на месец и ползвате на корем.

В България не е така, понеже заплатите са ни по-високи. Ха! Ако ползвате бърз интернет през мобилния, цените започват от 4.8 лева на мегабайт и после намаляват, но кой чака да намалеят, след като почват от толкова?

Моят компютър/телефон има проблем да се връзва в интернет през CSD канала за данни и понякога ми се налага да ползвам GPRS. Винаги се чудя как да стане максимално евтино.

И така, за да генерирате минимално количество трафик (сметка), следвайте тези стъпки:

– Изключете всички програми, които биха могли да се свържат с интернет. В това число:

– Автоматичните осъвременявания на Windows и всяка друга програма: Acrobat, iTunes…
– P2P програми като Soulseek, Edonkey, Torrent клиенти със задачи
– Автоматичното теглене на Outlook или друг клиент за електронна поща

– Ако пощата ви е в Outlook, използвайте опцията Download headers през менюто Tools >> Send/receive >> …. Така програмата ще изтегли само заглавията и изпращача на съобщенията. Маркирате за изтегляне тези, които ви интересуват, изтрийте от сървъра спама и големите съобщения. След време, като се върнете на евтин интернет, изпратете съобщение на изпращачите на големи пощи да ви ги пратят пак

– Относно сърфирането (или уеб пощите) използвайте Block images опцията от Content менюто на настройките на Firefox и надстройка като Flashblock за банерите, които нямат спиране

* Не е нова рубрика. Смених Тюнинг с българска турска дума.

Коментари

Тук не може да се коментира.