Нали не вярвате на всичко, което прочетете тук?

Това е хубаво.

Адвъртайзинг Ейдж публикува статия относно колко са достоверни блоговете по света и отговорът е – не много.

Цитира се трагичния пример с Engadget, които наскоро публикуваха невярна информация относно отлагането на операционната система на Apple, което повлия тъпо на акциите. Но кой може да вярва на Engadget, след като навремето публикуваха хм, статия за кибертрон!!!

Сега по-сериозно. Утехата на блогърите е, че доверието в в тях е по-високо от това в рекламите, ха! 33% от хората не биха купили нещо, ако видят негативно ревю в блог и 52% биха го купили, ако го видят похвалено пак там.

Статията свършва с интересно изследване на демографията на блогърите (PDF).

Смятам, че доверието към блогърите зависи от качеството на журналистиката в дадена държава. Ако човек няма качествена преса, ще вярва на нещо друго.

Наскоро си говорих с един немски медиен експерт, който каза, че в германия например няма много (и) качествени блогове. Народо-психология? Необяснимо.

Коментари

 1. galia #
  6 юни 2007 @ 15:54

  to i v Bulgaria niama kachestveni blogove. Vupreki, che journalistikata ni e pod vsiakakvo nivo.

 2. galia #
  6 юни 2007 @ 15:55

  to i v Bulgaria niama kachestveni blogove. Vupreki, che journalistikata ni e pod vsiakakvo nivo.

 3. 6 юни 2007 @ 15:59

  мда, engadget отнесоха доста псувни покрай това

 4. Крум #
  6 юни 2007 @ 16:00

  Хах, не знаех че и извън един тесен кръг хората са се забавлявали в чудото Кибертрон :)

 5. 6 юни 2007 @ 19:00

  Galia , a kakvo mislish za boga na Enko shtom nqma kachestveni blogove ?!

  Ve.

 6. illa #
  6 юни 2007 @ 20:20

  Няма никаква корелация между блоговете и журналистиката. (Има и журналистически блогове, но те не са показател.) Да четеш блог е като да си бъбриш със съседката – не вярваш много на това, което ти казва, но не затова си общуваш с нея. А от вестника изискваш да не лъже. Затова пък рекламистите се интересуват и от блогове – и да не вярваш, пак четеш и ти поревва да опиташ :)

 7. galia #
  6 юни 2007 @ 22:46

  velina, blogut na elenko go cheta v kachestvoto mi na voyeur. po navik. za men tova e lichen dnevnik. nishto obshto s journalistikata. vse edno da namerish lichnia dnevnik na 14 godishna uchinichka niakude. sram te e che nadnichash, obache ti se chete. i razlistvash strancite.

 8. Све #
  6 юни 2007 @ 23:38

  Хубавото на блоговете е, че понякога можеш да видиш „чистата гледна точка“, недеформирана от редакционната политика на медията. Иначе хм…по-добре човек да се информира от няколко независими един от друг източника…за всеки случай :)

 9. 7 юни 2007 @ 1:29

  A dali nqkoj pecheli $ ot blogovete v bg ?
  :^)

  Ve.

 10. 7 юни 2007 @ 9:37

  Хахаха. Това за „Кибертрон“ не го бях чел. Супер е ! :)

 11. Майтап бе Уили ! #
  7 юни 2007 @ 14:32

  Според мен доверие на блоговете не може да се има, но същото важи в много голяма степен и за форумите. Най-добрият съветник е личният контакт в реалният живот. В Интернет всеки може да се прави на „велик“ без покритие. Да се допитваш до блогове и форуми и да следваш тенденции и насоки получени като следствие от тях е все едно да скачаш слепешката в дълбокото. Разделяй и сравнявай с всякакви средства, но разумно.

 12. 7 юни 2007 @ 16:22

  колко достоверни са блоговете или колко достоверна е информацията, отразена в тях (ако се касае за това). има блогове, които отразяват по-ограничени и глобално по-незначими събития. има такива, които са само примерно за поезия. днес гледах един – пича събира само видеота от youtube. какво значи достоверност на блога? баси. ужас. мъка. копчета някакви…

 13. Силвета #
  9 юни 2007 @ 11:12

  Шефа е гей! Сам се издаде тук, http://www.eenk.com/?p=1273#12

  „тоя сайт е готин и пича дето го прави също ме кефи ама повече няма да се занимавам с вас ако не спрете.“

  Става ясно, че има слабост към Еленко, което може да означава, че е обратен, „би“ или все още неосъзнат гей, но това не е проблем. Всеки има право да избира какъв да бъде в живота и ако момчето е срещнало трудности във взаимоотношенията си с нежния пол, то е нормално да изпитва по-големи симпатий към мъжкия.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS