Капитал публикува статия за отношенията между PR практиците и блогърите в България. Познавайки темата и активността на таргет аудиторията – за момента има учудващо малко коментари – 2.

Статията се базира на анкета/изследване, което попълних и аз; и беше много удачно направено. Авторите изследването – AMI Communication ми изпратиха презентацията на изследването, която публикувам с тяхно разрешение:

Интересни данни: 20% от блогърите са получавали искане за изтриване на информация от сайтовете си, 25% са публикували инфо, получено чрез прес съобщение, 33% са получавали покана за тест и ревю на продукт и над 60% биха искали да си сътрудничат с PR експерти, стига информацията да е поднесена ОК.

П.с. Като сме на тема Капитал, не пропускайте темата на броя, която разказва съвсем просто какъв е проблемът със съдебната система; и разследването, което обяснява как групировката ТИМ са си купили Морската градина във Варната градина във Варна от старото правителство.

Коментари

 1. 25 октомври 2009 @ 16:04

  Интересно би било да се споменат повече имена на анкетирани блогъри и точно по какъв критерий са били подбирани. Другият важен въпрос е кои от тях НЕ СА свързани или не работят за медии. Защото едни блогър-журналист е повече журналист, отколкото блогър, което го прави доста непредставителен.

 2. ДК #
  25 октомври 2009 @ 20:40

  Малко коментар по темата (за да не са 2 :)) изключително обидно е отношението на ПР-ите и ПР агенциите към журналистите или блогърите т.е. активистите в on-line пространството. След като бях поканена на събитие (водеща фирма за продажба на мобилни телефони) присъствах на разговор между служителите на ПР агенцията, организираща гореспоменатото събитие, а темата на дебата им беше: „Защо няма журналисти от печатни медии? На кои се обадихте? Кои потвърдиха? Обадихте ли им се да потвърдят присъствие?“ Това на мен ми прозвуча меко казано странно. Изхождайки от теорията за несигурната информация в интернет пространството и фактът, че потребителите нямат подобаващо доверие на журналистите (блогърите) поместили каквото и да е съдържание там, съм склонна да приема пренебрежението, НО отбелязвайки другия факт – че това е бъдещето, стигам до извода, че в БЪЛГАРИЯ – нито ПР-ите са ПР-и като хората, нито ПР експертите. В този ред на мисли се сетих за румънската ПР агенция, която БСП наеха за предизборната им кампания – а къде са БГ ПР агенциите :) и отговорът е във вестниците, да пишат материали и да праввят изследвания…

 3. newsflash #
  26 октомври 2009 @ 22:42

  Аз ли не разбирам алюзията или „групировката ТИМ са си купили Морската градина във Варната градина във Варна“ е просто писмен лапсус?

 4. Рая Стефанова, AMI Communications #
  27 октомври 2009 @ 10:42

  @Майк Рам

  За участие в проучването бяха поканени 65 от първите 100 блогъри в Top Blog Log. В тях не включихме блогъри, които са и журналисти.

 5. haydn #
  27 октомври 2009 @ 12:44

  (за „отборът“ и морската градина)
  както купиха града, така купиха и морската.
  най-хубавото обаче тепърва предстои.
  само гледайте!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS