Скоро не съм намесвал толкова теми на едно.

В петък презентацията и последвалата дискусия се получиха добре.

Благодаря на Симион и организаторите за шанса, на дискутиращите за участието и на всички останали за присъствието.

Свободата настрана, темите някак естествено клоняха към темата на деня – ПИБ и доколко блоговете влияят на, хм, реалността.

Изводът от случката с ПИБ е, че всяка институция трябва да се замисли да инвестира в хора, които да се грижат за онлайн имиджа ѝ. Корпоративни блогъри с елементи на PR, които да следят къде какво се пише и да тушират, ако това са глупости.

Ето например колко добре реагират хората, когато самата Мая Георгиева коментира в блог, засегнал темата.

PR агенциите пък трябва да се светнат да предлагат подобна услуга (Online Presence, PR), щото злокобна публикация в 24 часа или Труд очевидно вече не е най-кризисното нещо, което може да се случи на една фирма. Още повече публична.

Коментари

 1. r #
  19 май 2008 @ 21:08

  никога няма нищо случайно

 2. marerittet #
  19 май 2008 @ 22:50

  честно казано съм изненадан, че услугата не се предлага, като се има предвид, че това (с право) е едно от първите неща, на което те учат като ПР, а в стремежа на индустрията да покорява все нови хоризонти, интернет присъствието си е просто задължително.
  да видиш ти аномалии.

 3. Nerdboy #
  20 май 2008 @ 11:41

  Изненадващо адекватна реакция от шефката на ПИБ, особено ако правим сравнение с интервюто което излезе преди това. Може би това в Капитал е било прибързано и не са имали време да го редактират, затова звучи малко странно.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS