Има теория, че ъндърграунд музиката изчезва в момента, в който медиите са масови и всяко нещо може да бъде уловено и излъчено веднага до много хора.

Почвам да се съмнявам в нея.

Или в българските медии.

Но да не се отплесвам.

Не мога да повярвам как съм живял спокойно последните няколко седмици, без да подозирам, че любимият ми български рапър Жоро от Почивка е публикувал свой клип в интернет.

В търсене на още открих, че преди година Георги Чорбаджийски е направил добра аудио селекция от ъндърграунд изпълнители, към която няма какво да добавя, освен клипове.

Докато безспорно всичко започва с Жоро от Почивка, Дражето доразви идеята и се превърна в ако не най-добрия, то най-големия PR на град Ямбол в последните години. Той няма клип (или аз не мога да намеря) и вероятно за това е обект на подигравки от Росен Джи и DJ Алекс и на още някаква група от момчета, които са се снимали в хола си, със телефон или нещо нискокачествено, за да запазят анонимност. Имат хубав папрат, обаче. Неизвестен автор е направил и ремикс на Дражето с участието на 50 cent, без последния да подозира.

Още един оригинален клип от Ямбол – Bam Bam има и групата с неоригиналното име Raper Boys. Снимките от водоеми край града са въздействащи.

Дано Кайсиева градина скоро навлязат във видео ерата на своя съгражданин Жоро. За да завърша както съм почнал, за десерт – фристайл на Джи Пи; сещаш се нали?

Коментари

Тук не може да се коментира.