В седмица с толкова новини, не е трудно да предположим, че жълтата преса ще е гнусна още от корицата. Седмичниците Галерия и Уикенд са новите Труд и 24 часа.

Но начинът, по който се продават, ме изненада. Вече ги има ги в повечето високооборотни супермаркети, в огромни количества, на касата, където принципно е скъпо да позиционираш продукт. В случая в Магазинъ 345. Чудя се:

 • Търсенето ли е толкова интензивно, че продавачите в магазините са ги сложили на касата, за да не питаш/пропускаш;
 • Или предлагането е толкова богато финансово, че да може да си го позволи.

И в двата случая е интересен феномен.

Коментари

 1. Tony #
  10 януари 2010 @ 14:59

  Нищо против жълтата преса, но и нищо ЗА тиражирането и масовата и достъпност която в момента е неконтролируема! По бруталност надминават клюкарските сайтове и учебниците по Патоанатомия, Криминалистика и Съдебна медицина. Трябва да има някаква законова мярка, която да ограничава достъпа им до масовия потребител. Не го разбирайте като цензура а по скоро невъзможност подобни издания да попаднат до деца и подрастващи.

 2. 10 януари 2010 @ 15:58

  Ако Макъл Джаксън бе починал в България щяхме да му видим панкреаса…

 3. Кайзер Созе #
  11 януари 2010 @ 14:11

  Бих казал, че са достойно продължение на „Нощен труд“ от най-силните му години :))…а аз си мислех, че вестниците като начин на предлагане/представяне на новини са отживелица. Явно съм се заблуждавал.

 4. 1951 #
  12 януари 2010 @ 0:56

  Всяка седмица трите жълти седмичника се продават в по-голям тираж, отколкото за цяла седмица се продават всички централни ежедневници. Факт!

 5. dzen #
  12 януари 2010 @ 10:54

  Да, факт е, при това доста тревожен! Излиза че обществото е болно и търси зрелища, все едно хората си нямат други проблеми. Постепенно българското общество се превръща в жалко подобие на съвкупност от индивиди със сериозни психични проблеми. Не мога да разбера как някакви хора се разтоварват да четат простотии от някакъв жълт парцал.

 6. ABBY #
  21 януари 2010 @ 15:54

  За съжаление не се учудвам, че жълтите вестници са толкова популярни. Все пак живеем в страната, където не е важно ти да си добре – важното е Вуте да е зле. И така българина чете за проблемите на богатите и известни сънародници и се радва на своето собствено живуркане. А какво ще кажете за родните ТВ канали, които по цял ден въртят безумни турски сериали?

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS