Мечтата ми е България, различна от Банско и Слънчев Бряг, да почне да се появява в хубави списания като дестинация.

С тази мечта ще си остана май май.

В последния брой на сп. Monocle, София се появява като… PR публикация на няква британска правителствена организация (видео).

PR публикация.

В един от предишните броеве на една карта бяха объркали държавата ни с Черно море, което беше готино, щото на картата се появихме по-големи от Полша или Казахстан. Писах им email да се коригират, ама отговор не поседва.

И така, като не става инак, с PR. Май трябва да пиша благодарствени писма на тази организация. Като нашите са зле…

Коментари

 1. 17 декември 2007 @ 12:29

  Еленко, що така си се отчаял? Кой знае, един ден може и да е реалност тази мечта. Обаче дълъг път трябва да бъде изминат и много бетонни стени строшени с глава може би? :-/ Дет има една приказка „Следвай мечтите си и един ден ще станат реалност“.

 2. 17 декември 2007 @ 12:51

  dao-то на Dzen :)

 3. 17 декември 2007 @ 13:12

  хахаха. верно че ни беха пообьркали на една карта в по-стар брой. Monocle – са такава голяма подигравка, имаше един брой в който обсьждаха в детайл имиджа на една австралийска политическа личност – една литогравюра, стил WSJ и текст-пьлнеж. Голям смях.

  На леопарда нещо му е прецакана кирилицата, сори за тоя Ь навсякьде.

 4. 17 декември 2007 @ 14:26

  Адвокате, това е dao-то на баба ми :))) Всъщност има ли голямо значение кой какво пише за България? Май не? Бозата си е все същата с малко ъпдейтнати мат`риали и поостаряла опаковка. Важно е дали главата ти е пълна със свободен софт или е запълнена с бъгави комерсиални версии на продукти с неясен произход.

 5. Maria #
  17 декември 2007 @ 16:35

  едно време учебниците ми по английски бяха бъкани с едни възхвали за българия писани от поощрявани от силните за периода; лееха се уроци за розото масло, киселото мляко и червените бузки на служителите на балкантурист. сега не знам какво се учи по гимназиите, но колкото публикации чета, до една са пак поощрявани от ПРите на силните за периода, приказките за киселото мляко станаха за инвестиции в недвижими имоти и зимен туризъм…

 6. 18 декември 2007 @ 8:30

  В гимназийте престана да се учи напоследък. И учителите ги мързи, и на децата не им се учи.
  А, пък в това клипче казват обще взето хубави неща за нас :) Само ми е неприятно, дето всеки път като заговорят за България, споменават Македония и Сърбия.

 7. Spiegel #
  19 декември 2007 @ 10:09

  Дневник беше писал за NYT и тяхното „парче“ за Банско-манско. Готин край. Но кой у нас има понятие от психологията на чуждите туристи? Мутро-политиците? Дори след толкова ходене по света пак си остават балкански субекти. Тинг из, топ дестинация не се прави с народ като нашия – ако малко повече се усмихвахме може би нямаше да е толкова депресиращо. Случка от 5* хотел дето се мъдри преди Дюни – чужденец си загубва римоут-а, хотела го чарджват глоба заради загубата :) (трябва да го приемете на доверие, нали?).

  @ Мария – учебниците за АЕТ-ата си бяха супер – имаха си стил, дори и леко вехт. Тогава имаше неква култура, било и тя т.н. комунистическа. Сега какъв е стилът? Чалга срещу национализъм…

 8. museau #
  2 януари 2008 @ 18:12

  С тая гладна,тъпа и безхаберна политическа класа и с този добър ,овчедушен, търпелив ,робски народ нищо добро никога няма да се случи на България,въпреки че съм абсолютен патриот !!!

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS