Брус Стърлинг: писател, журналист фантаст и футуролог напоследък прекарва време в Европа, където чете лекции за разни университети. Тук можете да видите лекцията му в Ludwig-Maximilians-Universität München, където в рамките на час той говори за бъдещите тенденции в дизайна на предметите и технологиите около нас, фалшивите маратонки Nike, които си е купил от Сърбия и китайският му часовник за 5 евро.

През цялото време не можах да разбера дали е лекцията му е в ироничен тон, или той просто така си говори. Имайте предвид, че филмчето може само да се стриймва, а за това ви трябва малко по-бърза връзка.

UPDATE: Пускам пак, щото първият линк беше мъртъв, а покрай него умря и опцията за редакция на сайта ми. Работещият адрес от където можете да изтеглите лекцията е този. 170 мегабайта видео файл. Преценете.

UPDATE2: Пейо пише:

Здравей,

~ Смятам да сваля лекцията на Брус Стърлинг и да я направя достъпна от http://legion.besove.org/files/

~ Мястото ще помещава няколко мои проекта и разполага с рядко добра свързаност към БГ напречната мрежа, а и добра връзка навън. Смятам да помествам там материали, които може да са полезни и интересни и ако имаш други подобни предложения, бих бил блаогдарен за идеите ти.

Поздрави,
Пейо Попов

Коментари

Тук не може да се коментира.