Това е кадър от централния вход на Serdika Center, за който редовно водим научен диспут с приятели мол ли е не е ли мол, след като няма кино. Спорът се води в грижливо поддържаната ни Facebook група за пост-индустриалнотото консуматорско общество и технически прогрес. Както впрочем и онова епично сдание Mall of Samokov, който е единствената постройка сочена за мол в България с магазин Всичко за 1 лев.

Шегата настрана, признавам СК СуперШано; за пореден път ме изненадоха как разбраха и се ориентираха къде може да бъдат наивните хора в София и се пласираха пред тях. Единствено липсата на широкоъгълен обектив ми попречи да хвана поне още 5 таксита-менте.

Ако сте пропуснали, можете да си припомните моя гид за такситата в София.

Коментари

 1. Боян #
  25 декември 2010 @ 23:24

  Здание, Еленко, здание…

 2. mname.org #
  25 декември 2010 @ 23:27

  поредните пълни глупости, гарнирани със стар линк с други прехвалени пълни глупости. що ли не ти открият колонка в ‘168 часа’

 3. maria kavlakova #
  26 декември 2010 @ 0:59

  Ахахаха, не мога да се сдържа да не коментирам! Какви сериозни дискусии се водят! Просто не е истина! Кое е мол и кое не?!?! Ахаххаха! ИНаче относно такситата- веднъж спрях един такъв, защото в далечината не видях, че е менте. Когато доближи му казах „АААА, не“. И той: „Що, бе? Влез, вози се! Не взимам повече от другите.“ И аз – ок! И наистина не ми взе повече от другите. Но го попитах: „Защо копирате чуждо име?“ И той: „Кой казва това? Ние просто имаме друго виждане за нещата. Не е ясно кой е пръв. Не копираме никого!“

 4. Славчо #
  26 декември 2010 @ 7:31

  ми да има логика, все едно да каже някой че копира квадратчетата които ги обикалят.
  изгледа от 50м надали е запазена марка на ОК, пък и в крайна сметка нали не повтаря името им, защо да са ментета? Ако са нелегални тогава вече друго..

 5. 26 декември 2010 @ 19:28

  Наивници има и винаги е имало! А таксиджиите са като паразитите – като ги намерят веднага намират начин да се прилепят към тах. А наивниците, горките, траят ли траят.

 6. Йоана #
  30 декември 2010 @ 12:17

  Всъщност не е мол, ако не е извън града. Всичките наши молове са просто търговски центрове като ЦУМ.

Кажете нещо

Може да ползвате лек HTML. Email адресът ви остава скрит.

Абонирайте се за коментари през RSS