Бялото сияние на този билборд е Азис. Под него е неговият нелегален (за българското законодателство) съпруг – Китаеца. Под тях стои надпис, който гласи: www.asl.bg – онлайн профили за запознанства.

Профил за запознанство е безумно словосъчетание поради десетки причини. ASL e тъпо име за сайт, защото age/sex/location естетиката му идва от IRC, а голяма част от младежите днес не знаят какво е това. Вие ползвате ли?

Освен това, живеем в post-privacy ерата, където всеки някъде си има профил, в който пише отде е и на колко е години. Информацията не се къта, щото тя и без това не е кой знае колко ценна сама по себе си, а напротив, вади се напред, за да може потребителя да спечели от нея. Т.е. не трябва да питаш, за да получиш ASL-то на другия, а да се регистрираш и така да споделиш своето. Тогава вече получаваш информацията на другите като си жертвал твоята.

Не съм седнал да се заяждам с поредната услуга за зпознанства, но този билборд породи в главата ми следните въпроси, някои от тях вече с полу-отговори:

– Какъв ли бюджет има този прохождащ сайт за запознанства, че да си позволи имиджова реклама на билборд? Вместо банери?
– Ако пък имат толкова пари за харчене, възможно ли е тъмните сили да перат пари през интернет? (Полу-отговор: би било ужасно лесно и логично.)
– Не е ли странно да се промотира не-хомо сайт с хомо естетика? (Полу-уточнение: пазарът за хомо-запознанства у нас е малък, не, че нещо.)
– Кой български продукт не би могъл да бъде рекламиран от Азис?

Коментари

Тук не може да се коментира.