Най-случващото се нещо в София са строежите. Могат да спорят само със задръстванията. Най-смешното в строежите са визуализациите на сградите, които предполагам някакъв закон задължава да красят грозните ями.

Визуализациите са хубаво нещо. Показват бъдещето. Смекчават шока от предстоящото. Подготвят те да не излезеш един ден и да ти спре тока при вида на крайния продукт. Те обаче са смешни, защото не са истински. В тях сградата винаги е поставена в 2 сюжета:

– А (снимка 1) – незавършено ниво от видео игра от началото на 90-те или компютърна графика от филм от края на 80-те. Полетата наоколо са стерилни, равни, с пастелни тонове и без детайли. Хора и животни отсъстват, защото просто нямат работа там.
– Б (снимка 2) – митични тропически гори, през които обаче небрежно минава гладък асфалт. Изглеждат сякаш са правени от сценографа на „Властелинът на пръстените“, който в момента преговаря с няколко племена с елфи да ги населят.

Досега не съм виждал проект на сграда, която да отрази аканата обстановка наоколо. Ако вие сте виждали смешна визуализация на сграда или нов сюжет, пратете насам.

Коментари

Тук не може да се коментира.